Osztrák élményfürdő a határ közelében

Míg a nyugati végeken - lásd szombathelyi Tófürdő - csak most kezdődnek meg az auqapark építések, ott, ahol még fogható a Danubius és maximális a Westel térerő, található Ausztria egyik leghosszabb fedett csúszdája.
 
 

Osztrák élményfürdő a határ közelében

Míg a nyugati végeken - lásd szombathelyi Tófürdő - csak most kezdődnek meg az auqapark építések, ott, ahol még fogható a Danubius és maximális a Westel térerő, található Ausztria egyik leghosszabb fedett csúszdája.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Osztrák élményfürdő a határ közelében

Míg a nyugati végeken - lásd szombathelyi Tófürdő - csak most kezdődnek meg az auqapark építések, ott, ahol még fogható a Danubius és maximális a Westel térerő, található Ausztria egyik leghosszabb fedett csúszdája.

Míg a nyugati végeken - lásd szombathelyi Tófürdő - csak most kezdődnek meg az auqapark építések, ott, ahol még fogható a Danubius és maximális a Westel térerő, található Ausztria egyik leghosszabb fedett csúszdája. A Nyugat a burgenlandi Lutzmannsburgban járt.

A régóta emlegetett zsirai határnyitás értelme egyszeriben megvilágosodott az egyszerű tudósító számára, amikor Kőszegen után elhagyva Magyarországot, Oberpullendorf (Felsőpulya) előtt balra kanyarodván, alig tíz kilométernyi autóutat követően, Lutzmannsburg falujától egy kőhajításnyira, a szomszédos, ám a határ által elválasztott Zsirától légvonalban két kilométerre lévő fedett fürdő parkolójába jutott. Az egyszerű magyar turisták és élményfürdőre vágyók száma délután négy óra után megsokszorozódik.

Négy után olcsóbb
Ennek igen egyszerű oka van: az élményfürdőbe igen kedvezményes belépő váltható délutántól. A pontos jegyárak, időpontok és kedvezmények bárki számára magyar nyelven is elolvashatóak a www.sonnentherme.com honlapon.

De lépjünk be a csodák birodalmába. A pénztárban ugyan német nyelven, ám de igen udvariasan figyelmeztetnek arra, hogy az öltözőszekrények aprópénzzel működnek. Való igaz, ugyanilyen konstrukcióban, ám fém helyett faszekrényeket talált e sorok írója az idén nyáron Miskolc-Tapolcán, a híres barlangfürdő öltözőjében. A tíz schilling természetesen visszajár, amint a fürdőző kipihenve visszatér. Persze nagy kérdés, valóban nyugalomban telnek-e el a "csúszdaországban" töltött órák.
Hiszen két lehetőség létezik az egyszerű honpolgár számára. Vagy szauna nélküli, egyszerű jegyet vásárol, avagy drágábbat. Mivel a tudósító nyughatatlan csemetéjével együtt kereste fel az attraktív fürdőt, lehetetlen volt a Body&Soul fantázianévvel illetett létesítménybe bejutni, ahol a magyar nyelvű prospektus szerint szaunák, lazítótorna, fitnesz, kozmetika, és auqa-fitnesz várja a kikapcsolódni vágyókat.

Ricsaj, sikoly, csúszdák
Tehát vissza a ricsaj, sikoltozás és a csúszdák világába. A komplexum nem különösebb nagy, ám annál jobban van megtervezve. A kisbabáknak elszeparált helyen, sekély medencék, csúszdák jelentik a boldogságot. A kicsit nagyobbak valamivel mélyebb vízben pancsikolhatnak, és nagyobb csúszdán csúszhatnak.
A nyolc éven felüliek megpróbálkozhatnak a 68 méteres, kék színű csúszdával, amelyen igen gyorsan lehet siklani, és egy méter nyolcvan centis vízbe csobban az emberfia. Az igazi megpróbáltatás a kupola magasságából leereszkedő, teljesen zárt, a külső térben is kanyargó, majd az usziba visszatérő sárga csúszda jelenti, amely 111 méter hosszú és az igazán technikás versenyzők akár 12 kilométeres sebességet is elérhetnek rajta. Az élményt fokozza a két vízfüggöny, illetve csökkenti a megérkezéskor tapasztalt sekély víz.

Hagyd magad sodortani!
A tapasztalt élményfürdőzők számára nem különösebben a nagy dobás a pezsgőfürdő, melynek turbinái óránként négyszer indulnak be. Ennél sokkal élvezetesebb a félkor és egészkor elkezdődő hullámfürdő, amely az idősebbek számára a békebeli Palatinust idézi fel. Igazi attrakció az a medence, ahol szintén félóránként elkezd a víz körbe-körbe áramlani. Méghozzá olyan nagy sebességgel, hogy a rutinos úszók a víz felszínén lebegve sodródhatnak az áramlással, miközben alig egy-két karcsapást kell megtenniük. S aki magányra vágyik, vagy csak gyermeke úszástudását szeretné tesztelni, beléphet a különbejáratú, medencét tartalmazó helyiségbe, ahol melegvizű, egy méter nyolcvan centi mély víz és mintegy tizenöt méter hosszú és öt méter széles medence várja a csobbanni vágyókat.

Naplemente melegvízben
Végezetül említsük meg plexilemezzel elválasztott kültéri medencét, melynek vize elégségesen meleg ahhoz, hogy borús kora őszi estén nyakig merülve a lágy hullámokban, szabadtéren szemléljük az eget arany ecsetvonásokkal beborító naplementét.
Természetesen röplabda pálya, napágyak kültéri kis csúszdák is szolgálják a nyári melegben érkező vendégeket. Ám vélhetően nem járunk messze az igazságtól, hogy az osztrák víziparadicsomban az igazi csúcsszezon ősztől tavaszig van, amikor odakint a zord idő van, ám idebent langymeleg, csúszda és pezsgőfürdő, valamint a tenger illúzióját keltő félméteres hullámok...

Somos Zsolt

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés