LMP: a korrupció folytatódik, csak ötszörös szorzóval

 
 

LMP: a korrupció folytatódik, csak ötszörös szorzóval

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

LMP: a korrupció folytatódik, csak ötszörös szorzóval

Az LMP társelnöke szerint a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban is folytatódik a korrupció Magyarországon, csak ötszörös szorzóval. Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján olyan Békés megyei, összesen 17 milliárd forintos uniós programokra hívta fel a figyelmet, amiket egy korábbi lopássorozat folytatásának titulált.

"Gyakorlatilag a semmire"

Az ügyet Simonka György fideszes képviselőhöz is kötötte, mondván: a politikus unokatestvére is vezette korábban azt a Dél-Békési Mezőgazdasági Termelőkért Alapítványt, amely "3 milliárd forintot tett el, gyakorlatilag a semmire", de a fideszes politikushoz kapcsolódó céghálókból ismerhető emberek is feltűntek a projektek körül.

Hadházy Ákos a Békés Megyei Önkormányzat honlapjáról is megismerhető projektek közül a többi közt egy 2,8 milliárdos, a fiatalok helyben tartását célzó programot emelt ki, mondván: ebből mindössze 430 millió ment ösztöndíjra, a többi szerinte túlárazott és "hihetetlen" tételekre.

Furcsállta például a háziorvossá és szakdolgozóvá válásra motiváló vállalkozói készségfejlesztő kiadványt, amely csaknem 20 millió forintért, 30 ezer példányban készült el. Elismerte: nem tudható, hogy a 17 milliárd forintos programsorozat hány százaléka ment fiktív tételekre, leszögezte ugyanakkor: azért merik ezt megtenni, mert a hazai hatóságok nem tárják fel az ügyeket, az OLAF kapacitása pedig véges.

A politikus arra a kérdésre, hogy a párt egy aláírásgyűjtőjét csütörtökön bántalmazták Budapesten, azt mondta: a magyar politikai élet évek óta a hívek egymás elleni felhergeléséről, a közélet hiszterizálásáról szól. Hozzátette: ez jelenleg leginkább a kormány szándéka, az atrocitások pedig ennek a következményei.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés