Katasztrófavédelem: már 1463 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat idén

 
 

Katasztrófavédelem: már 1463 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat idén

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Katasztrófavédelem: már 1463 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat idén

Az idén már 1463 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat, és csak ezen a héten 530 ilyen tűzeset volt a száraz tavaszias időben - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője pénteken az MTI-t. Mukics Dániel azt mondta, az esetek kivétel nélkül emberi gondatlanságra vezethetők vissza. Ezért rendelt el a földművelésügyi miniszter március 3-án azonnali hatállyal tűzgyújtási tilalmat az ország egész területére - tette hozzá.

A tavasz beköszöntével máris ugrásszerűen megnőtt a szabadtéri tüzek száma, a száraz időben könnyen meggyulladhat az avar, amely a természeti értékek mellett sokszor a lakott területeket is veszélyezteti.

Most viszont, a tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és azok kétszáz méteres körzetén belül található külterületi ingatlanokon. Ez vonatkozik a tűzrakó helyekre, a vasút és közút menti fásításokra, de tilos a parlag- és gazégetés is az erdők mellett.

Nem lehet csak úgy elégetni a kerti lombokat sem

A szóvivő azt is közölte, hogy belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol azt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben. Ugyanakkor, ha az önkormányzatnak nincs a kerti zöldhulladék égetésre vonatkozó rendelete, akkor az tilos.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés