101 éves korában meghalt D. Rockefeller

 
 

101 éves korában meghalt D. Rockefeller

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

101 éves korában meghalt D. Rockefeller

A világ egyik legnagyobb mecénását, a milliárdos üzletembert, David Rockefellert álmában érte a halál - közölte a sajtósa. Ő volt a Standard olajtársaságot alapító John D. Rockefeller unokája, híres volt jótékonykodásáról, századik születésnapján például 100 hektár, természetvédelmi területtel határos földet adományozott Main államnak.

A Forbes 2015-ben hárommilliárd dollárra becsülte vagyonát, életében 100 ország közel 200 vezetőjével találkozott, és gyakran államfőnek kijáró tisztelettel fogadták. A Chase Manhattan bank az ő vezetésével nyitotta meg bankfiókjait, és ezzel az első amerikai bankot Oroszországban és Kínában. Az apartheid idején látogatott Dél-Afrikába, ahol fekete polgárjogi vezetőkkel találkozott.

David Rockefeller ismert volt művészetszeretetéről. A New York-i MoMA támogatója volt, saját kollekcióját 500 millió dollár értékűre becsülték.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés