L. Simon is azt mondja, hogy nem pályázattal kéne színházigazgatót választani

 
 

L. Simon is azt mondja, hogy nem pályázattal kéne színházigazgatót választani

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

L. Simon is azt mondja, hogy nem pályázattal kéne színházigazgatót választani

A Fidesz parlamenti képviselője, korábbi kulturális államtitkár volt a minap az Egyenes beszéd vendége. Bár a beszélgetés apropója Zoránnak egy Magyar Naracsban adott nyilatkozata volt, az interjú második felében szóba került Jordán Tamás ügye is.

L. Simon azt mondta, hogy bár ő kiváló színházi szakembernek tartja Jordánt, mégis azt mondja, hogy be kéne szüntetni a pályázati rendszert, és helyette egy olyan szisztéma kellene, ahol a színházfenntartó, vagyis jelen esetben az önkormányzat meghívással nevezi ki a direktort. A poltikus egyébként azt is hozzátette, hogy ez a rendszer azt is lehetővé tenné, hogy abban az esetben, ha a fenntartó meg van elégedve az igazgató munkájával, akkor egy tollvonással meghosszabbíthassa annak mandátumát.

A Jordán-üggyel foglalkozó beszélgetés 19:30-tól kezdődik.

A dolog azért is érdekes, mert korábban Eperjes Károly is éppen ezen a véleményen volt, ahogy ő mondta, be kéne fejezni ezt a demokráciásdit a színházigazgató választással kapcsolatban.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés