Angela Merkel súlyos szavai: Németország többé nem számíthat Donald Trump Amerikájára

 
 

Angela Merkel súlyos szavai: Németország többé nem számíthat Donald Trump Amerikájára

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Angela Merkel súlyos szavai: Németország többé nem számíthat Donald Trump Amerikájára

Kőkeményen fogalmazott a kancellár, miután Trump közölte: kell még neki egy kis idő, hogy eldöntse, továbbra is támogatja-e a párizsi klímaegyezményt.

Mint ismert, az összeesküvés-elméletekkel könnyen megvezethető amerikai elnök korábban mindenki megdöbbenésére kijelentette, hogy a globális felmelegedés elmélete szerinte teljes kamu (pedig nem elmélet, hanem többszörösen bizonyított tény), ezért akár ki is hátrálhat az egyezményből, aminek célkitűzése egyébként az, hogy a Föld légkörének felmelegedése 2 Celsius fok alatt maradjon.

Angela Merkel egy bajorországi kampányeseményen mondta bele a mikrofonba, hogy fenn kell tartani a barátságos viszonyt Angliával, Amerikával és Oroszországgal, de "nekünk, európaiaknak a saját kezünkbe kell vennünk a sorsunkat, mert azok az idők, amikor teljesen megbízhatunk a másikban, ahogy tapasztaltam az utóbbi napokban, elmúltak."

Merkelt nyilvánaz bőszítette fel, hogy miközben a klímaegyezményt aláíró 194 másik országnak eszébe sem jut visszavonulót fújnia, Trump, az egyik legnagyobb hatalmú ország vezetője még hezitálgat felette - de talán az utóbbi két amerikai botrány is nyomhat a latban, egyszer amikor kiderült, hogy Trump vidáman szivárogtatott izraeli hírszerzési információkat az oroszoknak, másodszor pedig amikor az amerikaiak előbb hozták nyilvánosságra a manchesteri merénylő kilétét, mint a brit hatóságok, akiktől az infót kapták.

(Independent / New York Times / Buzzfeed News)

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés