Tuzson Bence: a kormány nem változtat bevándorláspolitikáján

 
 

Tuzson Bence: a kormány nem változtat bevándorláspolitikáján

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Tuzson Bence: a kormány nem változtat bevándorláspolitikáján

A kormány semmilyen körülmények között nem kívánja megváltoztatni bevándorláspolitikáját, mert a magyar és az európai emberek biztonságát tartja elsődlegesnek - hangoztatta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence felidézte: az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, és körülbelül két hete újabb levelet küldtek az ügyben, és további kérdéseket tesznek fel a jogi határzárral valamint a tranzitzónákkal kapcsolatban. A kérdésekre június 17-ig kell válaszolni.

Marad a kerítés, marad az őrizet

Ő azonban leszögezte: a kormány legutóbbi ülésén úgy határozott, nem változtatja meg bevándorláspolitikáját, és ha szükséges, áll a bizottsági, majd - ha szükséges - a bírósági eljárás elé. Megjegyezte: a kormányt ebben erősíti a nemzeti konzultáció, amiben eddig több mint 1 millió 660 ezren vettek részt.

"Nem kívánjuk lebontani a kerítést, ragaszkodunk a tranzitzónákhoz, a jogi határzárhoz és ahhoz, hogy betartsuk a schengeni szabályokat és megvédjük az Európai Unió határait" - mondta Tuzson.

Hogy mi a gond a magyar kormány menekültpolitikájával - többek között azzal, hogy ártatlan embereket bűnözők módjára helyeznek őrizetbe -, azt a Helsinki Bizottság korábban már részletesen kifejtette egy sajtóbeszélgetésen, amin mi is jelen voltunk.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy Európa területén állandósult a terrorveszély, a legutóbbi, manchesteri merénylet pedig azt igazolja, hogy a terrorizmus célpontjai a gyerekek lettek. Ez megengedhetetlen - jelentette ki, hozzátéve, az Európai Uniónak is mindent meg kell tennie a gyerekek biztonsága érdekében, ezért át kellene gondolnia magatartását. Szavai szerint jelenleg Brüsszel nem vesz tudomást arról, milyen veszélyt jelentenek a terroristák.

Kötelező Sorosozás: pipa

Megjegyezte: a nyár közeledtével Magyarország határain is nő a migrációs nyomás, a különböző, Soros György által támogatott szervezetek mellett most Brüsszel is nyomás alá akarja helyezni Magyarországot.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés