Magyar alkotókat bemutató kortárs képzőművészeti kiállítások nyílnak Ausztriában

 
 

Magyar alkotókat bemutató kortárs képzőművészeti kiállítások nyílnak Ausztriában

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Magyar alkotókat bemutató kortárs képzőművészeti kiállítások nyílnak Ausztriában

Röviden:

A bécsi Collegium Hungaricumban az Esterházy Művészeti Díjban részesült alkotók mutatkoznak be, Grazban a magyar kortárs absztrakt művészetről látható tárlat, a Qualysoft informatikai tanácsadócég bécsi székhelyén pedig a digitális művészetről nyílik kiállítás.

Bővebben:

A bécsi magyar kulturális intézetben jövő kedden nyíló Real Hungary tárlat a magyar művészet realista hagyományait mutatja be. Az absztrakció és a realizmus egymásnak ellentmondó megközelítése Vitus Weh osztrák kritikus kurátori koncepciója alapján látható.

"Az Esterházy Alapítvány fiatal díjazottjai a kortárs magyar művészetből választottak maguknak előképet, egy olyan alkotót, akivel érzésük szerint párhuzamba állítható a munkásságuk, vagy akinek valamiképpen reflektálhatnak a tevékenységére" - mondta a kiállítást gondozó bécsi Collegium Hungaricum igazgatója, Molnár Mária az MTI-nek.

A tárlaton megtekinthetők többek között Reigl Judit, Fehér László, Makai Mira Dalma, Borsos Lőrinc, Csató József, Bak Imre és Bukta Imre alkotásai, az eseményt a bécsi Collegium Hungaricum, a bécsi magyar nagykövetség, a NOW Esterházy Alapítvány és Kismarton városa támogatja.

A grazi Künstlerhaus képzőművészeti kiállítóteremben Abstract Hungary címmel nyílik tárlat pénteken. A magyar kortárs absztrakt művészetről Sandro Droschl, az intézmény igazgatójának és Fenyvesi Áron művészeti írónak a kurátori koncepciója ad keresztmetszetet. Grazban láthatók Fajó János, Andreas Fogarasi, Kaszás Tamás, Keserü Ilona, Lakner László, Nádler István és Tibor Zsolt művei is. Az Abstract Hungary a bécsi Collegium Hungaricum és a NOW Esterházy Alapítvány támogatásával jött létre.

Az Abstract Hungary és a Real Hungary tárlatokon összesen mintegy hatvan kortárs művész alkotásai vesznek részt, a bemutatott darabok szeptemberig tekinthetők meg. A két kiállítás lehetőséget ad az értelmezések újragondolására az absztrakció és a realizmus, két egymásnak ellentmondó megközelítés tükrében.

A Qualysoft székhelyén csütörtökön nyíló osztrák-magyar-szlovák kortárs kiállítás társszervezője a bécsi Collegium Hungaricum. A tárlaton a digitális művészet főbb irányvonalai és alkotói mutatkoznak be.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés