Újabb fekete folt a katolikus egyháznak: szexuális visszaéléssel gyanúsítják Ferenc pápa tanácsadóját

 
 

Újabb fekete folt a katolikus egyháznak: szexuális visszaéléssel gyanúsítják Ferenc pápa tanácsadóját

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Újabb fekete folt a katolikus egyháznak: szexuális visszaéléssel gyanúsítják Ferenc pápa tanácsadóját

George Pell bíboros a szentatya tanácsadójaként és a Vatikán kincstárnokaként dolgozott, de már nem fog, mert hazautazik szülőföldjére, Ausztráliába, hogy szembenézzen azokkal a vádakkal, amiket ő maga cáfol, és amik alól szeretné "tisztázni a nevét." Ezek a hírek szerint szexuális visszaélésekről szólnak, de az ausztrál rendőrség nem tette közzé a pontos vádpontokat, ahogy az áldozatokról sincs információ.

Pell csütörtökön Rómában egy sajtókonferencián azt közölte, hogy "könyörtelen karaktergyilkosság-sorozat áldozata", és valójában ártatlan. Hozzátette: a szexuális erőszaknak már csak a gondolata is visszataszító számára. Itt beszél a sajtónak a vádakról:

Nem részesül különleges bánásmódban

A bíborosnak július 18-án kell megjelennie Melbourne bírósága előtt egy meghallgatásra, a vádpontokat várhatóan ekkor közlik majd. A CNN-nel a rendőrség azt közölte, Pell nem számíthat különleges bánásmódra, annak ellenére, hogy a harmadik legkomolyabb egyházi elöljárónak számít a vatikáni Apostoli Szentszékben.

Bár a katolikus egyházhoz kötődő gyermekmolesztálási és szexuális abúzusos esetek, valamint ezek eltussolása jól dokumentáltak Amerikában, Írországban, Hollandiában, Németországban és Ausztráliában, az a tény, hogy egy ilyen magas rangú vatikáni embernek az igazságszolgáltatás elé kell állnia, újabb dimenziót nyithat az egyházat megrengető botrányokban - mondta az angol hírcsatornának John Allen Vatikán-szakértő.

Egy 2013-as kormányzati vizsgálat egyébként kimutatta, hogy 1950 és 2015 között az ausztrál papok 7 százalékát vádolták meg gyerekzaklatással, 1880 állítólagos elkövetőt és 4444 áldozatot azonosítottak be.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés