Sziget 

Amiért még mindig érdemes kimenni a Szigetre

Idén sem ajánlott kihagyni a legnagyobb magyar fesztivált, ami ráadásul a 25. évfordulóját ünnepli.
 
 

Amiért még mindig érdemes kimenni a Szigetre

Idén sem ajánlott kihagyni a legnagyobb magyar fesztivált, ami ráadásul a 25. évfordulóját ünnepli.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Amiért még mindig érdemes kimenni a Szigetre

Idén sem ajánlott kihagyni a legnagyobb magyar fesztivált, ami ráadásul a 25. évfordulóját ünnepli.

Ahogy közeledik az augusztus, úgy kerülünk egyre közelebb a 25. Sziget fesztivál első napjaihoz, Gerendai Károlyék pedig idén sem spóroltak a világhírű előadókkal.

Na most, a legtöbben azért megyünk Szigetre, mert egyrészt milyen kényelmes, hogy nem feltétlenül kell sátrazni, hiszen a nagyi úgyis ott lakik a Filatorigát mellett, vagy ha mégsem, minden pesti könnyen hazajut éjszaka is. Másrészt, nem csak árban (idén teljes árú hetijegyet 99.000 Ft-ért tudunk beszerezni), hanem minőségileg is kiemelkedik a magyar szórakozni vágyó fiatalok lehetőségei közül.

Ugyanúgy jól tudod magad érezni Efotton, vagy Bánkitón, de ilyen közel, ilyen lehetőségeket, és előadókat csak a Sziget tud nyújtani.

A legtöbben Pink, a Major Lazer, vagy Macklemore nevét meghallva rohantak jegyet venni, de elmondjuk, hogy a zenén kívül mit érdemes még felfedezni:

Az installációkat

Az Art of Freedom néven elhíresült pályázat az, ami ennyire színessé teszi a Sziget világát. Diákcsoportok, kreatív tervezők jelentkezhetnek különböző ötletekkel már jó pár éve, hogy feldobják, és igazán különlegessé tegyék a "Sziget érzést". Azért nem mindegy, hogy a földre huppansz le, vagy egy újrahasznosított, műanyag PET palackokból készült óriási gomba árnyékába hintázni.

A kisebb bulihelyeket

Legyen az akár a Csónakház, ahol az átlaghoz képest sokkal jobbak az árak, és könnyebb megpihenni két koncert között, hiszen nincs messze a Nagyszínpadtól.

Vagy a méltán híres Unicum sátor, ahol szuper slágerek mennek néha a korai 2000-es évekig visszamenően, és a bevállalósabbaknak még mini színpad is van, ahol megcsillogtathatják a tánctudásukat.

A többi fesztiválozót

Ami miatt kiemelkedik még a Sziget a fesztiválok végeláthatatlan listájáról, az a közönségének színes összetétele. A 2016-os Szigetre több mint száz országból érkeztek bulizni vágyók, és a korcsoport is egyre szélesedik.

Mondjuk egy Balaton Sounddal ellentétben a Szigeten egyre több a külföldi, és egyre kevesebb a magyar. Ami, ha a turisztikai fellendülést nézzük, nagyon jó hír kis országunknak, és az csak a plusz, hogy egy hosszú este után valamilyen kedves, ittas holland lány tuti odajön hozzád megdicsérni a hajadat, és azon kapod magad, hogy végigbeszélgettetek egy jó fél órát.

Még rengeteg olyan dolog van amiért érdemes kilátogatni, de a legfontosabb az biztos, hogy a varázslatos hangulat.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés