Elhunyt Wagner András

Információink szerint Szombathely egykori SZDSZ-es polgármestere a kórház folyosóján tüdőembóliát kapott. Másfél órát küzdöttek az életéért, mindhiába. 53 éves volt.
 
 

Elhunyt Wagner András

Információink szerint Szombathely egykori SZDSZ-es polgármestere a kórház folyosóján tüdőembóliát kapott. Másfél órát küzdöttek az életéért, mindhiába. 53 éves volt.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Elhunyt Wagner András

Információink szerint Szombathely egykori SZDSZ-es polgármestere a kórház folyosóján tüdőembóliát kapott. Másfél órát küzdöttek az életéért, mindhiába. 53 éves volt.

Elhunyt Wagner András, Szombathely egykori SZDSZ-es polgármestere, aki a közelmúltban szenvedett közúti balesetet. A döbbenetes hírt Ipkovich György polgármester jelentette be a közgyűlés délutáni ülése előtt. A jelen lévő képviselők egy perces néma felállással tisztelegtek Wagner András emléke előtt, aki a rendszerváltás utáni első szabadon választott polgármestere volt Szombathelynek, és két cikluson keresztül, 1990 és 1998 között vezette a várost. Legutóbb a Savaria TISZK Kht. igazgatója volt.

A szombathelyi politikus május 6-án, vasárnap a jánosházi körforgalom felől a Balaton irányába haladt autójával, amikor a főúton, a kelédi elágazóból eléhajtott egy személygépkocsi. Bár a két jármű csak érintőlegesen ütközött, Wagner András autója az árokba hajtott, és fának csapódott. A volt polgármestert súlyos sérülésekkel szállították a Markusovszky Kórházba, édesanyja már a baleset helyszínén életét vesztette.

Információink szerint Wagner Andráson két nappal ezelőtt korrekciós plasztikai műtétet hajtottak végre. Ma a kórház folyosóján tüdőembóliát kapott. Másfél órát küzdöttek az életéért, mindhiába. Az ügyben hivatalos információk azonban csak holnap várhatóak.

A város Wagner Andrást saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek

Wagner András (1953-2007)

A szomorú hír gyorsan, visszavonhatatlanul jött: súlyos közlekedési balesetét követően 2007. május 31-én, elhunyt Wagner András Szombathely rendszerváltás utáni első polgármestere, a Nyugat- dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke, a Savaria Térségi Integrált Szakképző Központ Kht. ügyvezető igazgatója.

Wagner András 1953-ban született Szombathelyen, itt végezte általános és középiskolai tanulmányait. A Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán autóközlekedési műszaki tanári diplomát szerez, majd az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen középiskolai tanári végzettséget kap. 2003-ban a Pécsi Tudomány Egyetemen a Regionális Politika és Gazdaságtan PhD iskola abszolutóriumát szerezte meg.

Diák évei alatt aktívan sportolt, a Budapesti Spartacusban, később a szombathelyi Spartacus STYL NB I-es csapatában röplabdázott.1983-tól, majd 1998-tól 2000-ig a Berzsenyi Dániel Főiskola Technika Tanszékének oktatója volt. 1989-től részese a közéletnek, azóta tagja, vezető politikusa volt az SZDSZ-nek.

1990. október 23-tól Szombathely Megyei Jogú Város polgármestereként 8 éven keresztül, majd 1998-2002 között önkormányzati képviselőként dolgozott szeretett városáért.

2002-től volt az Oktatási Minisztérium munkatársa: az Alapkezelő Igazgatóság főigazgatójaként, majd miniszteri biztosként tevékenykedett. Ő volt a Nyugat- dunántúli Regionális felsőoktatási-fejlesztési egyeztető Fórum szellemi atyja. Polgármesterségének két ciklusa alatt közreműködésével jött létre a Savaria GIS –Szombathely térinformatikai rendszere, az Európai Információs és Dokumentációs Központ, a Claudius Ipari és Innovációs Park, a Korai Fejlesztő Központ.

Hatékony munkájának köszönheti térségünk a 86-87-es út Szombathelyi elkerülő szakaszát, a Szombathely- Kőszeg szennyvízcsatorna fejlesztés és a helyi szennyvíztisztító kapacitásának bővítését.Eredményes munkásságát számos miniszteri kitüntetéssel ismerték el.

Törődött a városban és a régiónkban élők problémáival, segített azok megoldásában.Legfontosabbnak tartotta az emberi tisztességet, megbízhatóságot s ezt a saját személyes példájával is igazolta.Kedves, közvetlen egyéniségét, töretlen munkakedvét nem feledjük!

Wagner Andrást Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, a Savaria Térségi Integrált Szakképző Központ Kht., és az SZDSZ Vas megyei és Szombathelyi Szervezete saját halottjának tekinti.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Főhajtás Wagner András emléke előtt. A Szabad Demokraták Szövetsége Vas megyei tagjai a tragikus hirtelenséggel elhunyt Wagner Andrásra, Szombathely 1990-1998 közötti polgármesterére emlékeznek egy szál gyertyával a szombathelyi Városháza előtt szombaton este 8 órától. A szervezők mindenkit, aki szerette és tisztelte Wagner Andrást, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesterét egy szál gyertyával várnak a főhajtásra.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés