40-es tábla a 89-esen 

Mindenki nyugodjon le, nem mér sebességet a kapu a bucsui határátkelő előtt

Az Origo közölt egy olvasói képet, sokan felháborodtak.
 
 

Mindenki nyugodjon le, nem mér sebességet a kapu a bucsui határátkelő előtt

Az Origo közölt egy olvasói képet, sokan felháborodtak.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mindenki nyugodjon le, nem mér sebességet a kapu a bucsui határátkelő előtt

Az Origo közölt egy olvasói képet, sokan felháborodtak.

Érthetetlen 40-es tábla idegeli az autósokat a 89-es úton - írja címében az origo.hu egy olvasói levélre hivatkozva. A képet beküldő olvasó azt is megjegyzi, csak a pénzlenyúlás a cél, hiszen a képen látható egy VÉDA-kapu is, nem sokkal a 40-es tábla után. A fotó mintegy 500 méterrel a bucsui határátkelő előtt készült.

Gyanús volt a dolog, ezért megkérdeztük a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-t. Mint írják, az a kapu nem mér sebességet, ráadásul még nem is működik. Ha elkészül, az útdíjjal és tengelysúly-méréssel kapcsolatos ellenőrzéseket fogja végezni. Ami a személyautókat nem érinti, ez a szakasz nem fizetős a számukra.

A 40-es tábla pedig azért van kint, mert még nincs készen teljesen ez a szakasz. Nemrég aszfaltozták le, ami látszik is a képen, és hiányoznak az útburkolati jelek is. Várható, hogy amint azokat felfestik, eltávolítják a 40-es táblát, és ismét 90 km/h lesz a megengedett maximális sebesség.

Vas megyében ezen az öt helyen van VÉDA-kapu:

Szombathelyen: az elkerülőn (86-os út) és a Rumi út kereszteződésénél. Itt 50-nel kell hajtani, mivel lakott területről van szó, de ügyeljünk a telezöldes lámpára is. Ha sárgán villog, van egy remek Stop-táblánk is itt.

Sárváron: a 84-es és a 88-as út kereszteződésénél. Itt 70-es korlát van, valamint a kereszteződésben egy Stop-tábla.

Káldnál: a 84-es úton az emelkedőn a Balaton felé 60-as korlát, Sárvár irányába 90-es, meg egy előzni tilos van érvényben.

Vasszécsenyben: a 87-es úton. Okosan a gázzal, itt 40-es korlát van érvényben.

Kámnál: a 87-es úton, nem messze a kereszteződéstől, figyelem, 70-es korlát van érvényben.

Ebben a cikkükben azt is összeszedtük, hogy Balaton, Sopron, illetve Budapest felé közlekedve merre szükséges szuperintelligensen közlekedni.

Vas megyében minden más kapu csak útdíjat, illetve kamionos útdíjat ellenőriz.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés