Letették a lukácsházi víztározó alapkövét.

 
 

Letették a lukácsházi víztározó alapkövét.

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Letették a lukácsházi víztározó alapkövét.

A Vas megyei Lukácsháza határában megkezdődtek a víztározó építési munkálatai. A beruházás 2,8 milliárd forintból valósul meg, aminek 90%-át a uniós forrásokból biztosítják. A tervek szerint a tározó jövő év júniusára készül el. Árvíz esetén több mint 5 millió köbméter vizet fogad be, ennek köszönhetően a térség árvízvédelmét egészen Sorokpolányig biztosítja. Egy völgyzáró gát megépítéséhez a helyszínen termelik ki a földet, amelynek helyén egy 25 hektáros tavat alakítanak ki. A szakemberek szerint ezzel a térségbe érkező turisták számát is növelhetik, hogy a szombathelyi csónakázó tónál háromszor nagyobb vízfelület vonzza majd a látogatókat.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés