Magyarország-Csehország (Európa-bajnokság) 

Perl 12 pontjával, épp 12 ponttal győztünk az Eb-n, 48 év után először

Esélyt sem adtunk a cseheknek, hatalmas lépést tettünk a továbbjutás felé.
 
 

Perl 12 pontjával, épp 12 ponttal győztünk az Eb-n, 48 év után először

Esélyt sem adtunk a cseheknek, hatalmas lépést tettünk a továbbjutás felé.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Perl 12 pontjával, épp 12 ponttal győztünk az Eb-n, 48 év után először

Esélyt sem adtunk a cseheknek, hatalmas lépést tettünk a továbbjutás felé.

A továbbjutás szempontjából mindkét csapat számára kulcsfontosságú mérkőzés következett Magyarország és Csehország között a C-csoportban. A mieink arra készültek, hogy 48 év után újra Eb-meccset nyerjenek. A kezdés előtt a népes magyar tábor köszöntötte születésnapján Vojvoda Dávidot és Tóth Norbertet.

Álomszerűen indult a meccs, éppen az ünnepelt Vojvoda szerezte az első kosarat, majd Hanga tett rá két büntetőt és egy triplát (7-0). A harmadik percben valósággal felrobbant az aréna, amikor Allen zsákolása után 11-2-nél időt kértek a csehek. Allen újabb kosarával már kétszámjegyűvé vált a különbség. Auda kapart össze jó néhány pontot a palánk alatt, de így is állandósult a differencia. Keller kapott technikait reklamálásért, 23-16 lett az első negyed vége.

Karahodzsics szerzett könnyű kosarat, majd Palyza szórt be egy triplát. Erre is tudtunk felelni Hanga révén, így 30-21-nél megint időt kellett kérnie Ginzburg edzőnek. A cseh újságíró kollégák sem akartak hinni a szemüknek, minden egyes magyar kosár után (volt jó pár) hatalmasat csaptak mérgükben az asztalra. Hatalmasat játszottak Hanga vezérletével a magyarok, a félidőben 44-33 volt az állás.

Keller 50 %-os büntetőzésével folytatódott a játék, majd Vojvoa ziccerével már tizennéggyel mentünk. Hiába szórta Palyza a triplákat, Hanga egyszerűen ma tarthatatlan volt. A hajrához érkezvén szigorítottak védekezésükön a csehek, de igazán nagy veszélyt még így sem tudtak ránk jelenteni. 66-58-ról indult a záró felvonás.

Vojvoda állította vissza a közte tízet, ekkor már érezni lehetett, hogy ezt a magyar csapatot ma nem lehet legyőzni. A fiúk hatalmasat küzdöttek minden egyes labdáért (Kovács például extrát védekezett, Keller pedig embertelen munkát végzett a palánkok alatt), és mindig akadt valaki, aki a kisebb holtponton átsegítette a csapatot. 71-62-nél, majd 74-65-nél Ginzburg edző még kétszer magához hívta övéit. Innen már azonban nem volt visszaút, nem engedtük kiénekelni a sajtot a szánkból.

A magyar válogatott 48 év után újra mérkőzést tudott nyerni Európa-bajnokságon, és hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

A kosárlabda Európa-bajnokság legfrissebb híreit, ide kattintva olvashatja.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés