Erősen lúgos szennyezés várható estére a Marcal folyón

 
 

Erősen lúgos szennyezés várható estére a Marcal folyón

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Erősen lúgos szennyezés várható estére a Marcal folyón

Erősen lúgos szennyezés várható estére a Marcal folyón, szigorúan tilos horgászni! Az Ajkai Timföldgyár vörösiszap-tározójának átszakadt az egyik gátja és elöntötte az Ajka és Devecser között lévő Kolontár települést. A szennyezés a környezetre elsősorban erősen lúgos kémhatása miatt veszélyes, emiatt veszélyes hulladéknak minősül. A Vas megyei Katasztrófavédelem és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint ma kora este eléri a szennyezés a Marcal folyót. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége azonnal horgászati tilalmat rendel el Marcal folyón a kora estére várható szennyezés miatt. Minden nemű horgászati tevékenység szigorúan tilos a folyón. A szennyezés miatt elhullott halakat a vízből eltávolítani, esetleg elfogyasztani szigorúan tilos és életveszélyes.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés