Pollenhelyzet: nincs vész

 
 

Pollenhelyzet: nincs vész

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Pollenhelyzet: nincs vész

A hét elején összességében ismét alacsony volt a pollenterhelés, szerdán és csütörtökön is csak kis mértékű emelkedést regisztráltak a mérőállomások - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán. Az Országos Környezetegészségügyi Intézethez eddig beérkezett adatok szerint magas koncentrációban csak a fenyőfélék virágporát regisztrálták. Tüneteket okozó mennyiségben jelent volt még a pázsitfűfélék virágpora, továbbá néhány helyen a tölgy és a kőris. Budapesten az eperfafélék, Zalaegerszegen a platán, Miskolcon a nyír pollenszemei is okozhattak tüneteket az arra allergiásoknak - írta az ÁNTSZ.

A pollenszezon az idén később kezdődött, mint tavaly. A viszonylag enyhe tél következtében korán elindult ugyan az elsőként virágzó fák pollenszórása, a kései fagy miatt azonban ez a folyamat még azelőtt véget ért, hogy a pollenterhelés elérte volna a tüneteket okozó szintet.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés