Szombathelyi hattyú a Balatonnál

 
 

Szombathelyi hattyú a Balatonnál

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szombathelyi hattyú a Balatonnál

Összesen 59 bütykös hattyút gyűrűztek meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei a kétnapos Hattyú Road Show rendezvényen a Balaton körül. A szakemberek ezen felül 66, már gyűrűvel rendelkező madár számát tudták leolvasni. A most leolvasott hazai gyűrűs hattyúk közül mindössze tízet jelöltek a Balatonon kívül, többek között Szombathelyen is, tehát az egyik szárnyas biztos, hogy a vasi megyeszékhelyről repült oda. Az esemény fénypontját egy matuzsálemi korú madár azonosítása jelentette, a madarat 1996-ban, több mint egyéves korában jelölték meg Horvátországban. Jelenleg ez a hattyú a legidősebb egyed a hazai adatbázisban.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés