Tisztelgés a kultúra előtt

 
 

Tisztelgés a kultúra előtt

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Tisztelgés a kultúra előtt

A hétvégén a kulturális örökség napjai országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva az Iseumban a kicsik a játékos terepi régészkedés, fémkeresőzés mellett az ókori módszereket bemutató kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek, de az antik társasjátékokat is kipróbálhatják. A felnőttek ma 15 órától az Iseum oszlopairól szóló előadást és filmvetítést tekinthetik meg. A hatalmas márvány oszlopfejezet gipszkiegészítéseinek visszabontásával a szakemberek bemutatják a rekonstrukció és restaurálás folyamatát és eredményét. Vasárnap pedig a közelmúltban feltárt római mozaik megmentésének műhelytitkaiba avatják be a látogatókat. Bekapcsolódik a programokba a Weöres Sándor Színház is, ahol az érdeklődők betekinthetnek a színfalak mögé. A látogatókat 11 és 13 órától épületbejárásra várják, amelyen a készülő bemutatók próbáira is bepillanthatnak.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés