Legyen szabadság a szülésben, születésben!

 
 

Legyen szabadság a szülésben, születésben!

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Legyen szabadság a szülésben, születésben!

Világszerte egyazon napon, csütörtökön mutatják be a Freedom for Birth! (Legyen szabadság a szülésben, születésben!) című brit dokumentumfilmet, amelyben radikális változtatásért szólalnak fel a szülés körüli ellátás szakértői, emberi jogi képviselők és anyák. Az alkotást 29 országban, mintegy ezer helyszínen láthatják a nézők. A vetítés magyarországi szervezőinek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a film készítői - Toni Harman és Alex Wakeford - a mondanivalójukat Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász története köré építették, őt "az otthon szülés körüli bábai tevékenysége kapcsán ítéltek el". Hozzátették: a szülész-nőgyógyász ügyében az egyik érintett édesanya, Ternovszky Anna, második gyermekét várva az Emberi Jogok Európai Bíróságánál beperelte Magyarországot és megnyerte a pert, elmarasztalták Magyarországot. "Ez a kulcsfontosságú győzelem a szülés és születés ügyére világszerte komoly hatással van" - írták a közleményben. (forrás: MTI)

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés