Szombathelyen a Rapülők 

Geszti Péter: mi vagyunk a Wellhello nagypapái, úgyhogy időutazásra fel!

Nem vicc, minden idők utolsó előtti Rapülők nagykoncertje közeleg, ráadásul Szombathelyen!
 
 

Geszti Péter: mi vagyunk a Wellhello nagypapái, úgyhogy időutazásra fel!

Nem vicc, minden idők utolsó előtti Rapülők nagykoncertje közeleg, ráadásul Szombathelyen!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Geszti Péter: mi vagyunk a Wellhello nagypapái, úgyhogy időutazásra fel!

Nem vicc, minden idők utolsó előtti Rapülők nagykoncertje közeleg, ráadásul Szombathelyen!

A Rapülők Áj Lav Jú megashow-ja október 22-én Szombathelyt is ostromolja, és nem akármilyen élő bulit hoznak. Részleteket a ma délelőtti sajtótájékoztatón tudtunk meg, aminek kedvéért a 90-es évek legendás bandájából mind a három alapítótag, Geszti Péter (MC Gesztenye) , Berkes Gábor (T-Boy) és Szentmihályi Gábor (Michel de Lux) is leruccant Szombathelyre.

A „leruccant” azért túlzás, nem volt egyszerű Gesztiéknek az idefelé vezető út, Bicskénél 4 kilométeres dugóba keveredtek, előtte egy brutális baleset miatt álltak hosszan az Erzsébet hídon. Míg Berkes Gábor vezette autó egy órás késéssel begördült a Pelikán hotel parkolójába, mi kávéztunk és szendvicseztünk.

De a koncertről ígérik, nem késnek majd

A téma adott, a Rapülők október végi szombathelyi megabulija az Aréna Savariában, amit olyan pörgősre és látványosra terveznek, mint amilyen a februári, két teltházat is megmozgató budapesti Papp László Arénabeli buli volt. Ott húszezer ember tombolt, ide 3400 embert várnak, ennyi a férőhely.

Idén még együtt maradnak, de ez lesz az utolsó előtti nagykoncert

Geszti Péter egyébként nem is olyan régen lépett fel Szombathelyen, augusztus végén a Savaria Karneválon zenélt. Ahogy mesélte, nagy öröm és meglepetés volt számára ez a fesztivál-felhajtás, régen látott ekkora tömeget vidéken.

A Rapülők stábja olyan koncertet hoz október végére Szombathelyre, amire kilenc hónapon át készültek, koreográfiában, zeneileg, látványban is ugyanazt a minőséget élvezhetjük majd, mint a budapesti arénában.

A színpad hátterét több mint 20 m2 ledfal alkotja, amelyen egyedi animációs tartalom fut

A legendás dalok mind eredeti hangszerelésben, de nagyon mai körítéssel szólalnak meg. Brutális háttérrel, a legkorszerűbb színpadtechnikával: egy várost szimuláló háttérrendszer lesz felépítve. Érkeznek táncosok, vagy húszan, de itt lesznek a budapesti Áj lav jú megashow énekes sztárvendégei: Tóth Vera, Tóth Gabi, a Hajdu Ikrek és Szolnoki Péter.

Berkes Gábor kiemelte: itt a vissza nem térő alkalom, hiszen a jelenlegi állás szerint tényleg, nem vicc, ez lesz minden idők utolsó előtti Rapülők koncertje. Persze lehet „tíz év múlva már járókerettel fogunk fellépni”, de most több koncertet nem terveznek. Bár, poénkodott Geszti, nem valószínű hogy valaha lesz nyugdíjuk „de ez nem lesz elég indok arra, hogy a zenekar újra összeálljon.” Szóval azt üzenik, kihagyhatatlan a buli.

Bíznak abban, hogy több generációnak is bejön majd ez a retró szövegelés, hiszen dalaiknak „egy erőteljes, jó energiájú, vidám hangulata van, ami generációktól függetlenül ráragad az emberekre.” Viccesen Geszti: ők a Wellhello nagypapái, szóval ehhez mérten ígérik, a színpadon hatalmas bulit csapatnak, ami a nézőtérre is átragad.

A petróleumlámpát, azt is mi írtuk?

Kérdezte Michel, azaz Szentmihályi Gábor, amikor a kérdező szerepében Bartók Zoli felvetette valamiért ezt a legendás Omega-dalt. A Petróleumlámpát persze nem Gesztiék írták, de, meséli Berkes Gabi, majdnem feldolgozták, „úgyhogy ezt az Omega megúszta”.

A sajtótájékoztató legvégén még mindenki elárulta melyik Rapülők szám a kedvence

Szentmihályi Gábornak mi más, a Jó reggelt, mert ez a legjobb:

Berkes Gábor inkább azt árulta volna el, amelyik dal tetszik a legkevésbé neki, bár ilyet meg nem írtak. Ahogy mesélte, sokan támadták őket anno amiatt, hogy nincsen egyedi zenei stílusuk, de ők pont ezt a játékosságot szerették, hogy minden dal annyira más lett, hogy mindenféle stílussal lehetett ötvözni a rapet. Ő is a Jó reggeltet szereti amúgy a legjobban.

Geszti Péternek egyértelműen a Nem adom fel lett a nagy best of

Egyrészt legendás barátja, Somló Tamás miatt, másrészt ez a dal mindig emlékezteti arra, hogy akkoriban, amikor írták hogyan érzett, és utólag visszanézve "roppant tanulságos."

Ráadásul ennél a dalszövegnél fordult elő, hogy az átvezető rész a többieknek nagyon nem tetszett, „kikergettek a stúdióból, azzal, hogy írjak mást.” Tíz perce volt rá. Ez idő alatt született meg az újabb verzió: „Hát idehallgass most, kis haver! Örülj, ha valaki még hátba ver! ” Az egyik legfelkapottabb szövegelésük pont ez lett.

A Nyugat.hu kedvenc Rapülők nótája pedig ez volt:

Az év legvidámabb bulijának kikiáltott show október 22-én Szombathelyen, az Arena Savariaban lesz látható és hallható

A közönség számíthat arra, hogy a fiúk egész biztosan megkérdezik: Mi kéne, ha volna? Miután egy Piti vument a Túr dö flancról elvisznek a Party zónába, majd a szemébe mondják, hogy te vagy itt a Némber one, a lány már tudja, hogy a következő kérés annyi lesz csak: Ringasd el magad! MC Gesztenye Szívzuhogás közben halkan a füledbe súgja majd, hogy Áj láv jú, de amikor egy Átmeneti csók után Lapátra tesz, tudod, hogy a háttérben hiába Zúg a Volga, Lesz még rosszabb, ezért befizetsz egy Holiday-re, mert hiába a Helyi terminátor, a jelszó továbbra is az, hogy Nem adom fel!

A buli után a Park Hotel Pelikán afterpartit is szervez, ahová ingyenes lesz a koncertlátogatóknak a belépés.

Jegyek: Early Bird 5.490 Ft
Normál ülő/álló:6.490 Ft
Kiemelt álló 7.990 Ft
Online: https://tixa.hu/rapulok_szombathely
Offline:
Park Hotel Pelikán recepcióján június 19-től 0-24.
(9700 Szombathely, Deák F. u. 3-5.)
Tóvendéglő: 11-22
(9700 Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.)

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés