Valamiben Magyarország is dobogós lett

Mibe halnak bele a legtöbben itthon és máshol?
 
 

Valamiben Magyarország is dobogós lett

Mibe halnak bele a legtöbben itthon és máshol?
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Valamiben Magyarország is dobogós lett

Mibe halnak bele a legtöbben itthon és máshol?

A 2015-ben elhunytak 38 százaléka (2 millió fő) 70-85 éves kort ért meg, negyedük viszont kevesebbet élt, mint 70 év. A vezető halálokok között a keringési betegségek elsősorban szívinfarktus és agyvérzés, valamint a rákos megbetegedés állt – derül ki az Eurostat friss felméréséből.

A legtöbb uniós országban a keringési problémák számítottak a leggyakoribb halálozási oknak, ez alól Dánia, Franciaország, Hollandia és az Egyesült Királyság jelent kivételt, ahol rákban hunytak el a legtöbben. További halált okozó megbetegedések voltak a légzőszervi problémák, a balesetek, illetve az emésztőrendszeri, mentális és idegrendszeri betegségek.

A legnagyobb halálozási rátája Bulgáriának van, őt követte Románia és Magyarország. Eközben Franciaországban mindössze 859 halálozás jut 100 ezer lakosra, az uniós átlag 1036 fő.

Vas megyéről a legutóbbi jelentés 2014-ben készült amiből kiderült, hogy 2012-höz képest közel 100-al kevesebben haltak meg.

Annak ellenére, hogy szinten mindenhol felhívják a figyelmet a stresszes és egészségtelen életmód káros következményeire, még mindig nagyon kevesen tesznek magukért nap, mint nap valamit.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés