A nap videója: éneklő mellekkel a mellrák ellen!

 
 

A nap videója: éneklő mellekkel a mellrák ellen!

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A nap videója: éneklő mellekkel a mellrák ellen!

Az elmúlt egy-két év egyik legaktuálisabb témája volt az internetes cenzúra tárgykörében a mellbimbók megmutatása. Szabad, nem szabad? A Facebook és az Instagram többnyire úgy dönt, hogy nem szabad - és elsősorban a női bimbikre fókuszálva.

A két nagy és népszerű (bár egy ideje már azonos kézben lévő) tech-cég a necces testrészeket felismerő algoritmusával mára már játszi könnyedséggel kiszűri a gyermekszemek elől elzárandó erotikus képi tartalmakat, viszont ezzel együtt olyanok is beleesnek a darálóba, amiknek nem kellene. Például a felvilágosító, edukációs célzatú videók, mondjuk amik a mellrákról szólnak. Tavaly viszont #ManBoobs4Boobs címmel a David kreatívügynökség elkészített egy olyan zseniális videót, ami fondorlatosan kerüli meg a cenzúrát azzal, hogy egy - figyelem - férfimellen mutatja meg, hogyan kell egy nőnek megvizsgálnia magát.

Ez annyira betalált, hogy el is nyerte a Cannes Lions reklámszakmai világverseny több kategóriájának első helyezését. Gyorsan meg is mutatjuk, hogy aztán mutathassuk a folytatást:

És akkor pontosan egy évvel később most megjött a második felvonás.

Ugyanazok a reklámosok, ugyanannak az argentín mellrák-ellenes szervezetnek (MACMA) a felkérésére leforgattak egy újabb mozgóképes csodát, amiben már női cicik a főszereplők, csak kicsit másképpen - a cenzúra bajszát húzgáló, tiltólistás bimbók nélkül! Azok helyére ugyanis női szájak kerültek. Amik énekelnek. Nem is akármilyen üzenetet, hanem ilyeneket, hogy:

Mindenki szereti a melleket
Minden nő, és persze a férfiemberek
Hogy egy meg egy az kettő, ez pont annyira bizti
Mindenki szereti azt, amit úgy hívunk, hogy cici!

A legjobb benne, hogy a szürreális képsorok lényeges információkat is hordoznak az éneklő didkóajkak által: azt, hogy bár mindenki szereti a ciciket, a rák nem szereti, és ezért nyolcból egy embernek sebészi szike alá kell feküdnie. És ez bárki lehet, a feleség, az anyánk, a nagyink, a szomszéd, de még a jó csaj is a sportkocsiban - vagy éppen az apánk. Mert a mellrák a férfiakat is fenyegeti.

Úgyhogy ezért viszgáljuk magunkat és járjunk el a rákszűrésre. Főleg, ha ilyen őrületesen dilis (DIDIS!!!) videóban próbálnak rábeszélni minket.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés