Akár -11 fok is lehet a hétvégén Vas megyében

Hétvégén erősen nő a megfázás esélye.
 
 

Akár -11 fok is lehet a hétvégén Vas megyében

Hétvégén erősen nő a megfázás esélye.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Akár -11 fok is lehet a hétvégén Vas megyében

Hétvégén erősen nő a megfázás esélye.

Szombaton az ország nagy részén napos idő lesz, eleinte a keleti határszélen lehet több felhő, illetve késő délutántól északnyugat felől újra megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Főleg a Bakonyban és a Zemplén térségében lehet viharos az északi, északnyugati szél. Az Észak-Alföldön hófúvás is várható.

Nem túlzás: farkasordító hideg lesz

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -15, -20, a Dunántúlon -9, -14 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett helyeken - jellemzően az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben -20, -24 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6, -12 fok között valószínű, Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték.

A helyi előrejelzés szerint Szombathely környékén -11 és -2 fok közt alakul majd a hőmérséklet. Ez -20-akhoz képest enyhébb, de tegye fel a kezét az, aki erre azt mondja, hogy nem tökfagyasztó hideg.

Figyelmeztő előrejelzés

Ma a Dunántúl nyugati felén, illetve a Tiszántúlon 60-90 km/h-s széllökések kísérhetik az északias irányú szelet. A 80-90 km/h körüli maximális széllökések napközben valószínűbbek. Szombaton már mérséklődni kezd a szél, de 70 km/h körüli széllökések még a Dunántúlon és északkeleten előfordulhatnak. Északkeleten, keleten a viharos szél hordhatja a havat.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés