Vereséggel zárta a középszakaszt az Egis Körmend

A harmadik helyen kezdik a rájátszást a piros-feketék.
 
 

Vereséggel zárta a középszakaszt az Egis Körmend

A harmadik helyen kezdik a rájátszást a piros-feketék.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Vereséggel zárta a középszakaszt az Egis Körmend

A harmadik helyen kezdik a rájátszást a piros-feketék.

Az éllovas Alba a második Körmendet fogadta a felsőház utolsó körében. A mérkőzés óriási téttel bírt, hiszen a forduló előtt még sok kérdés nyitva állt, két dolog azonban biztos volt: ha a fehérváriak nyernek, nem kell számolgatniuk, ők végeznek a középszakasz első helyén, egy esetleges vendég-sikerrel viszont a Körmend biztosan megelőzte volna Lórántékat a tabellán.

A találkozó ennek megfelelően nagy iramban kezdődött, az Alba három ziccerrel, míg a Körmend két triplával nyitott. A játék képe az első percek után sem változott, a hazaiak főleg a közeli dobásokat, a vendégek pedig a hármasokat erőltették – utóbbiaknak ez annyira jól ment, hogy Kromah alig több mint öt perc elteltével már csapata ötödik hárompontosát süllyesztette el a gyűrűben. Triplának indult Ferencz kísérlete is, de lábujjával csípte a vonalat, egy perccel és egy Smith-ziccerrel később azonban már hármat ért a vajkezű játékos dobása – ez egyébként egy 13-0-s vendég-roham utolsó mozzanata volt, melynek keretében a Körmend 15-11-es hátrányát 24-15-ös előnnyé formálta. Nem maradt rest az Alba sem: Markovics tempója megszakította a hazaiak pont nélküli periódusát, majd Lóránt és Farr vezetésével felzárkózott ellenfeléhez a fehérvári együttes – sőt, Mohammed utolsó pillanatban dobott ziccerével az első negyed Alba-előnnyel zárult (25-24).

A második negyedet adok-kapok stílusban kezdték a csapatok, Csorvási közelijét Farr ziccere követte, Kromah újabb triplájára pedig csapata első hármasát szerezve Lóránt válaszolt. A következő percekben a Körmend távoli dobásai nem ültek, a hazaiak viszont a kettesek mellett az első negyedben teljesen hiányzó triplákat is elkezdték értékesíteni (Farr, Mohammed és Taylor is betalált), így az Alba a nagyszünetre pár ponttal ellépett a vasiaktól (49-44).

A pihenőt követően a Körmend közel három és fél percig nem tudott betalálni, így a festékből továbbra is félelmetes hatékonysággal dolgozó Alba pillanatok alatt kétszámjegyűre duzzasztotta előnyét. Smith hármasára Mohammed egy zsákolással és egy bravúrdobással felelt, majd nem sokkal később Gibbs tripláját követően Taylor is egy bámulatos hármassal borzolta a vendégdrukkerek kedélyét – és őrizte meg a két csapat közti különbséget. Allen büntetőivel újra tíz ponton belülre került a Körmend, de a negyed hajrája Shepardról és a hazaiakról szólt, így az Alba 14 pontos előnnyel futhatott neki a záró játékrésznek (77-63).

Nagy elánnal kezdte az utolsó negyedet a Körmend, a Kromah-Smith-Gibbs triónak köszönhetően többször is újfent egyszámjegyűre csökkentette hátrányát a vendégcsapat, az Albánál viszont valaki – többnyire Lóránt és Mohammed – mindig tett róla, hogy 6-8 pontnál semmiképp se férkőzzenek közelebb a piros-feketék. Bő egy perccel a vége előtt Gibbs ziccerével aztán mégis sikerült ez a bravúr a Körmendnek, de Keller nem hagyta sokáig reménykedni az ellenfelet – a vasiaknak végül már csak faultokkal maradt némi esélyük a fordításra, de Lóránt nem remegett meg, és a büntetővonalról eldöntötte a találkozót.

Az Alba így az első, míg a Körmend a harmadik helyen zárta a középszakaszt – előbbi csapat a nyolcadik Kecskeméttel, utóbbi a hatodik Péccsel csap össze a rájátszás első körében.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés