Alvó feleségét próbálta meggyilkolni egy férfi a Rohonci úton

Napokig keresték a férfit Szombathelyen, most elítélték.
 
 

Alvó feleségét próbálta meggyilkolni egy férfi a Rohonci úton

Napokig keresték a férfit Szombathelyen, most elítélték.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Alvó feleségét próbálta meggyilkolni egy férfi a Rohonci úton

Napokig keresték a férfit Szombathelyen, most elítélték.

A Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa - ma hozott ítéletet egy tavaly nagy port kavart bűnügyben.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat egy rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolta.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem végződött gyilkossággal

H.G. feleségét - a későbbi sértettet - 2007 körül ismerte meg, majd 2008 decemberében összeházasodtak. H.G. 2013-tól italozni kezdett.

Közte és felesége között gyakoriakká váltak a veszekedések, amelyeknek a kiskorú gyermekek is szem- és fültanúi voltak. Az asszony 2015 novemberében megismerkedett egy férfival, akivel egyre szorosabbra fűzte a kapcsolatát, és ezt elmondta férjének is.

2016. május 8-án este a vádlott miután a gyermekek és a sértett is lefeküdt aludni, kiment az erkélyre az ott lévő kalapácsért, hogy azzal megölje a feleségét, majd többször fejbe ütötte az alvó sértettet.

Az első ütés a nő halántékát érte, ettől felébredt, és sikoltozni kezdett.

A vádlott mondta a feleségének, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek. Ezután a vádlott még 3-5 alkalommal fejbe ütötte kalapáccsal, közben a sértett a kezeit maga elé tartva védekezett.

Az ütésektől a nő megszédült, és a padlóra került. Miután a kalapács nyele eltörött, a vádlott egy papírvágó szikét vett magához, hogy elvágja a felesége torkát.

A nő a földön csúszva megpróbált egy gázsprayt magához venni. A vádlott lefogta a sértettet és többször megvágta az arcát, torkát, mellkasát.

Felesége védekezése miatt kiesett a kezéből a tapétavágó, ezért a vádlott a konyhából magához vett egy 9.5 cm pengehosszúságú kést és mellkason valamint hasba szúrta a feleségét. A sértettnek a kitartó védekezése miatt sikerült kicsúsznia a vádlott szorításából, kimenekült a lakásból, becsengetett az egyik szomszédhoz segítséget kérni, majd összeesett.

A vádlott sikertelenül öngyilkos akart lenni, majd elmenekült és néhány nappal későbbi elfogásáig Szombathelyen bujkált.

A vádlott H.G. a cselekményt beszűkült tudatállapotban, tudatzavarban követte el, ez beszámítási képességét súlyos fokban korlátozta.

Videó: Tánczos Mihály

Az ítélet

A bíróság a vádirati minősítéssel egyezően állapította meg H.G. bűnösségét, 5 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A fellebbezés esetleges bejelentésére az ügyész három napot tartott fenn, a vádlott és védője tudomásul vette a döntést.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés