Átalakult a TAO pénz

Kézilabda akadémia helyett wellness hotel lett belőlle.
 
 

Átalakult a TAO pénz

Kézilabda akadémia helyett wellness hotel lett belőlle.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Átalakult a TAO pénz

Kézilabda akadémia helyett wellness hotel lett belőlle.

Balatonfüreden wellness hotelként működik az a több mint félmilliárdos tao-támogatásból felhúzott épület, amelyet eredetileg kézilabda akadémiának szántak.

Az egyemeletes, sok erkélyes épület tavasszal elkészült, de nem gyerekek költöztek be, hanem négycsillagos szállodaként nyitott ki. Most csak a neve, az Akadémia Sporthotel utal arra, hogy eredetileg mire szánták.

November közepén a Direkt36 és az RTL Házon kívül című műsorának munkatársai felkeresték a hotelt, és a kézilabda akadémia után érdeklődtek. A recepción dolgozók semmit nem tudtak róla, a két épülettel arrébb működő városi kézilabdaklubhoz irányították őket. Amikor a riporterek elmondták, hogy itt kollégiumnak kellene lennie, csak annyit mondtak, hogy „szálloda lett a kollégiumból”.

A 2011-ben bevezetett tao-rendszernek az a lényege, hogy a nyereséges vállalkozások társasági adójuk egy részét sportcélokra ajánlják fel. A pénzhez az utánpótlásneveléssel foglalkozó foci-, kézilabda-, kosárlabda- és vízilabdaklubok és alapítványok pályázhatnak, hogy plusz bevételhez juthassanak, és végső soron a gyerekek jobb körülmények között sportolhassanak.

Az akadémiát építtető alapítvány azt közölte, hogy „a terveknek megfelelően 2017 átmeneti év”, és hozzátették, hogy „a következő időszakban” az üzemeltetővel kötött megállapodás értelmében megoldódik valamennyi utánpótláskorú, kollégiumi ellátásra jogosult kézilabdázó elhelyezése.

A tao-pályázatot jóváhagyó Magyar Kézilabda Szövetséget azt közölte a Direkt36-tal, hogy a szövetség „szakmai célkitűzéseivel természetesen nem egyeztethető össze, hogy a tao támogatásból szálloda épüljön fel”, és hozzátették, hogy a balatonfüredi támogatás ügyében még az előző elnökség hozott döntést. A beruházást ellenőrző Emberi Erőforrások Minisztérium a Direkt36 megkeresésére közölte, hogy vizsgálják az akadémia építését – derítette ki a Direkt36 és az RTL Klub.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés