Az Év Vasi Embere: Németh István

A szombat esti megyebálon éjfélkor adták át a kitüntetést.
 
 

Az Év Vasi Embere: Németh István

A szombat esti megyebálon éjfélkor adták át a kitüntetést.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Az Év Vasi Embere: Németh István

A szombat esti megyebálon éjfélkor adták át a kitüntetést.

Ahogy azt másfél napja megírtuk, hagyományosan a Megyebálon hozzák nyilvánosságra, kit választottak meg az Év Vasi Emberének. Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület így ismeri el azokat a köztiszteletben álló személyeket, akik a gazdaság, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a művészetek terén a legtöbbet tették előző évben Vas megyéért.

A többlépcsős választás (nyilvános ajánlások, zárt szavazás) után a 2017-es Kőszegen megrendezett Megyebálon

Németh Istvánt választották meg az Év Vasi Emberének

Németh István a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetemen végzett fizikusként. Ezt követően az Egyesült Államokban a New Yorki Állami Egyetemen szerzett fizikus PhD-minősítést, ahol később tanított is. 12 év külföldi oktatói, kutatói munka után 2006-ban tért vissza szülővárosába, hogy itthon kamatoztassa tudását, segítse a helyi felsőoktatás, a város és a régió fejlődését.

Jelenleg a Savaria Egyetemi Központ irányításával megbízott rektorhelyettes. Oktatói munkája mellett meghatározó alakja volt a gazdasági szereplők által megfogalmazott igényekre alapuló gépészmérnökképzés beindításának. Töretlen hittel és múlhatatlan lelkesedéssel dolgozik a szombathelyi felsőoktatás reformján. Ennek első eredménye, hogy a Savaria Egyetemi Központ 2017. február 1-től az ELTE-be integrálódva folytatja majd működését, hogy megújulva, a régió legszínvonalasabb felsőoktatási képzési központjává váljon.

Saját példáján keresztül is buzdítja a fiatalokat arra, hogy külföldi tanulmányaik, kutatómunkáik után minél nagyobb számban térjenek haza, hogy itthon dolgozva a régióban, versenyképes gazdasági környezet és jól képzett munkaerőbázissal rendelkező városok alakuljanak ki, működjenek. Felesége matematikus, két fiú büszke édesapja.

Olvasóinkkal is megszavaztattuk a jelölteket

Első helyen Szijártó Valéria, Sárvár jegyzője végzett, őt követi stabilan Németh István rektorhelyettes, majd dr. Schneider Ferenc infektológus.

Ki legyen az Év Vasi Embere? (lezárva)

 
 • 85   Csapláros Andrea

   
 • 262   Mészáros Gábor

   
 • 478   Németh István

   
 • 89   Michael Reinig

   
 • 344   Schneider Ferenc

   
 • 726   Szijártó Valéria

   
 • 208   Tuczainé Régvári Marietta

   
 • 188   Veres Gábor

   

A megyebálon készült képeinket ide kattintva nézheti meg.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés