Can't Buy Me Love - Már Beatles-emlékzenekara is van Szombathelynek

Egy kamaszkori álom teljesült a banda létrehozásával.
 
 

Can't Buy Me Love - Már Beatles-emlékzenekara is van Szombathelynek

Egy kamaszkori álom teljesült a banda létrehozásával.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Can't Buy Me Love - Már Beatles-emlékzenekara is van Szombathelynek

Egy kamaszkori álom teljesült a banda létrehozásával.

Minden rendes valamire való városnak van McDonalds-a, kalandparkja és Beatles-emlékzenekara. Ez alapján Szombathely néhány hónapja még nem számított említésre méltó városnak, de jelenthetjük, hogy ma már nincs szégyenkezni valónk, köszönhetően a The LiverPaul zenekarnak. A fiúk szombat este ugyan kicsit zavarodottak voltak, de tisztességes koncertet adtak a Szimfónia-udvarban.

Beatlest játszani, de főleg énekelni nem egyszerű feladat. Kellékek: hiteles zenekari kíséret, lehetőleg eredeti hangzás, amihez eredeti hangszerek és a szólamok pontos lekoppintása szükségeltetnek, de ami a legfontosabb: minimum két, jobb esetben három kristálytiszta férfi énekhang. Egy ilyen zenekarban mindenkinek énekelnie kell a hangszeres játék mellett. Sokszor két-, három-, sőt négyszólamú az ének, és az sem baj, ha hiteles az angol kiejtés. Ha ezek nincsenek meg, bukás lesz a próbálkozásból.

A mai középkorosztály fülébe olyan mélyen vésődött be a négy angol fiú zenéje az egész világon, hogy az összehasonítás az eredetivel elkerülhetetlen, s ha az nem közelíti meg a 80-90 százalékos szintet, a csapat menthetetlenül leég. Amikor hallottuk, hogy szerveződik egy ilyen zenekar Szombathelyen, ettől féltettük a fiúkat. De néhány fellépés után minden jóindulatú helyi zenekedvelő örömére világossá vált, hogy ez nem következett be.

A zenészek ugyan zavarodottak voltak, néhány hibát is elkövettek - feltehetően a szél, a viszonylag sötét színpad is szerepet játszhatott ebben -, a vokál itt-ott hamiskás volt (ez a Beatles-fiúkkal is előfordult néha az eredeti filmfelvételek szerint), de a fő cél, a hitelesség teljesült. [/p]

A két énekes (Kutrovics Tamás, Weinelt Gábor) hangja tiszta, magas, hangszínük nagyon hasonló, ez a siker kulcsa. A dob kétségtelenül eredeti (Hollósi László) - bár Ringo kicsit többet csörömpölt a cineken, hogy teljessé tegye a hangzást. Talabér József gitáros fő érdeme az, hogy létrehozta a zenekart, de az alázatos ritmusgitáros énekhangját is hallhattuk néha a vokálban - ezek voltak a legszebb pillanatok a koncerten. Ő állítólag már kamaszkorában is Beatles-emlékzenekart akart alapítani, most ez teljesült. Egy filmben hallottam az okosságot: az a legfontosabb az életben, hogy az álmainkat ne hagyjuk veszni - és tessék. Ennyi.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés