Lakóparkot építenének a volt szombathelyi cipőgyár helyére

Látványtervek is készültek.
 
 

Lakóparkot építenének a volt szombathelyi cipőgyár helyére

Látványtervek is készültek.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Lakóparkot építenének a volt szombathelyi cipőgyár helyére

Látványtervek is készültek.

Közel 34 ezer négyzetméternyi az a szombathelyi terület, ahol valamikor a cipőgyár működött. A Körmendi és a Szabadságharcos utcák határolják, nyugati szélén folyik a Perint patak.

A gyár bezárása óta az épületek állaga leromlott, egyedül a központi, Körmendi útról nyíló főépületet használják, itt bérelt irodák vannak. Az elmúlt években több elképzelés is született a beépítésére, de ezek távlati tervek voltak.

Most viszont, az önkormányzat megbízására az Óperint Projekt Ingatlanberuházó és Ingatlanhasznosító Kft. elkészítette a terület hasznosítási tervét. Az alapvető cél az volt, hogy a belváros közelében ne legyen ipari tevékenység, ezért szinte egy városrészt terveztek, lakóparkkal, irodákkal, kiskereskedelmi és szolgáltató üzlethelyiségekkel.

Mindehhez a meglévő épületek egy részét fel kell újítani, a többit részlegesen vagy teljesen el kell bontani. A könnyebb értékesíthetőség céljából az ingatlant kilenc telekre bontanák. Összesen 150 lakást alakítanának ki, 150 parkolóval, plusz garázsokkal, az iroda- és üzlethelyiségek a most is álló, de felújításra váró épületekben lennének.

Az anyag a jövő heti közgyűlésre készült, a képviselőknek most csak a tervet kell jóváhagyniuk vagy elutasítaniuk, az elképzelésről biztosan hallunk még.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés