Jobb coming outolni: a 19 éves Vadász Bencének esze ágában sincs bujkálni, heterónak látszani

A Szombathelyen élő fiú megjárta Budapesttel, idegösszeomlást kapott. Nem akarna ő kitűnni, de azt sem szeretné, hogy lányosabb kéztartása és beszéde miatt mutogassanak rá, hogy másnak kelljen látszania, mint aki. Ismerjék meg Vadász Bencét!
 
 

Jobb coming outolni: a 19 éves Vadász Bencének esze ágában sincs bujkálni, heterónak látszani

A Szombathelyen élő fiú megjárta Budapesttel, idegösszeomlást kapott. Nem akarna ő kitűnni, de azt sem szeretné, hogy lányosabb kéztartása és beszéde miatt mutogassanak rá, hogy másnak kelljen látszania, mint aki. Ismerjék meg Vadász Bencét!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Jobb coming outolni: a 19 éves Vadász Bencének esze ágában sincs bujkálni, heterónak látszani

A Szombathelyen élő fiú megjárta Budapesttel, idegösszeomlást kapott. Nem akarna ő kitűnni, de azt sem szeretné, hogy lányosabb kéztartása és beszéde miatt mutogassanak rá, hogy másnak kelljen látszania, mint aki. Ismerjék meg Vadász Bencét!

Helyes srác, ez az első, ami feltűnik, amikor belép a szombathelyi kávézóba Vadász Bence. Eddig csak Facebookon beszéltünk, de ott is feltűnt, milyen profi szelfiket készít, magazinok fotósai megirigyelhetnék. Bence kacérkodott a gondolattal, hogy modellnek álljon, de tíz centivel alacsonyabb a standard férfimagasságnál, így csak a reklámfotózás jöhetne szóba.

Az Anikó show volt az első nyilvánosság előtt vállalt szereplése, a forgatás óta még inkább vonzza a média világa.

Nem is a showman-ség, sokkal inkább a háttérmunka tetszett meg neki. Izgult persze, ezért is voltak a szokottnál lányosabbak a kézmozdulatai és a hangja -meséli, azóta másképp csinálná.

- Hogy jött ez az egész? Miért döntöttél úgy, hogy elmész egy tv showba, és ország világ előtt vállalod magad? Nem akartak a barátok, a család lebeszélni?

- A műsor egyik szerkesztője keresett fel, hogy egy újonnan induló produkciójukba keresnek „érdekes” személyiségeket. Én ezt egy újabb lehetőségnek tekintettem, hogy megmutassam, „nem vagyunk mások” és igent mondtam a felkérésre. De, valószínű, lebeszéltek volna, viszont miután elköltöztem otthonról, ritkán beszéltünk és ők már csak azután értesültek erről, miután a műsor adásba került.

A show óta többen felismerik az utcán, de egyetlen rosszízű megjegyzést nem kapott

Sem Szombathelyen, sem szülővárosában Szentgotthárdon emiatt a „felvállalás” miatt nem cikizték. Barátai és családja is jó ideje tudták már, hogy ő a fiúkhoz vonzódik. Igazából a show csak arra volt jó, hogy megmutassa, nincs értelme rejtőzködni, hogy lehet a melegséggel nyíltan együtt élni. Nem kis célja volt a tévésszerepléssel az is, hogy felrázza vidéken a melegközösséget.

Azóta, hogy megjelent egy helyi lapban egy beszélgetés vele, számtalan üzenetet kapott hozzá hasonlóan érző fiataloktól, akik azzal küzdenek, hogy mások, de nem tudják, mit tegyenek, tanácsokat kérnek tőle. Úgy érzi, a nyilvánosság előtti coming outja másoknak is segíthet: „Például volt egy fiú, aki egy magánéleti válságban kérte a segítségemet, elmesélte a történetét, és kérte, hogy a saját tapasztalataimmal segítsek neki. Ez persze nem könnyű, de igyekszem.”

- Tényleg, működnek „meleg helyek” és közösségek, klubok itt vidéken?

- Arról, hogy lennének-e „meleg helyek” még nem hallottam, de kisebb közösségek bizonyára léteznek.

Bencének sem volt mindig egyszerű, közvetve mássága miatt hagyta abba a szentgotthárdi gimnáziumot is, nagyon nem érezte jól magát abban a közösségben. Tervei között még szerepel, hogy leérettségizik, de már nem jelentkezne nappali tagozatra.

- Sokat piszkáltak, csúfoltak? Mi bántott leginkább?

- Nem, illetve szemtől szembe sohasem mondták ki. A hátam mögött egy-egy buzizást hallottam már, de az is ritka ma már. A valóság az, hogy egyre több ember szembesül azzal a ténnyel, hogy nem különbözünk tőlük, és nincs is miért bántaniuk. A közösségi oldalakon persze elképzelhető, hogy kapsz bántóbb megjegyzést is, de azok már kevésbé érintenek meg.

Az Anikó show után egy időre felköltözött Budapestre, de nagyon nem úgy alakultak a dolgok, ahogy eltervezte, idegösszeomlást kapott: „Budapest sokkal pörgősebb és elfogadóbb, ez így van, de sok magánéleti csalódás ért, és nem szerettem volna újra átélni mindezt. Sajnos sokszor inkább menekültem a problémák elől, és nem a megoldásukra törekedtem.” – meséli.

- A meleg fiatalok ritkán maradnak vidéken, inkább elmenekülnek a fővárosba, vagy külföldre. Te nem vágysz most elfelé?

- De, vágyom és folyamatosan ezen is jár az agyam. Nem igazán tudok egy helyben megmaradni, és elképzelhetőnek tartom, hogy a jövő hónapban vagy kis idővel később már máshol leszek.

Tizenéves korától tudja, érzi, hogy ő más

Az csak egy dolog, hogy a fiús játékok sohasem vonzották, és már az oviban is a lányokkal értett inkább szót. Amikor elkezdtek dolgozni benne a hormonok, felső tagozatban, akkor tudatosodott benne először, hogy nem a lányok, hanem a fiúk iránt vonzódik.

- Emlékszel, kinek mondtad el, hogy meleg vagy? Mikor mesélted el a szüleidnek, hogy viselték / viselik? Nem akarnak átnevelni?

- Igen, ha jól emlékszem, először az unokatestvéremnek mondtam el, és azután következtek a szüleim. Nos… a szüleim bár elfogadják, és sohasem volt ebből problémám otthon, nem támogatják, hogy beszéljek erről, de ennek ellenére sem próbáltak sohasem „átnevelni”, feltételezem, nem is menne nekik.

A nagy szerelem még nem érte utol, nem is kezdeményező típus, azt várja inkább, hogy neki udvaroljanak.

Nem kis csalódás, meséli, hogy Budapesten azt tapasztalta, hogy a meleg közösségekben a leggyakoribb az egyéjszakás kaland, nagyon ritka a tartós párkapcsolat.

- Bejárta az internetet, hogy nemrég Németországban összeházasodhatott az első meleg pár. Szeretnél te is egyszer valakivel egy esküvőt? És gyereket?

- Igen, olvastam, és szívből gratulálok nekik, és örülök a boldogságuknak. Ami engem illet, én egyelőre nem gondolkozom hasonlókon, túl korainak találom.

- Nemegyszer olvasni olyanokat, hogy azzal nincs baj, ha a négy fal közt valaki a saját nemét szereti, de miért reklámozzák magukat a melegek mindenhol? És miért kell felvonulni? Ezekre a kérdésekre te miket válaszolnál?

- Egy meleg párnak egész életében rejtőzködnie kell. Nem foghatják meg egymás kezét az utcán. Egyszer egy évben szeretnének büszkék lenni, hogy azok, akik.

- A meleg férfiak általában imádnak öltözködni, kozmetikushoz járnak, és mivel nincs családjuk, többet költenek magukra, utazgatnak stb. Hogy vagy ezekkel, a sminkkel, szereted a női holmikat?

- Sminket ritkán hordok, és akkor sem kell nagy dolgokra gondolni. Egy kis BB krém, esetleg ehelyett alapozó és púder a kisebb archibák eltüntetése miatt. A barátaimtól viszont mindig megkapom, hogy szerintük felesleges - imádom őket. De ettől függetlenül, kétség kívül hajlamos vagyok annyit foglalkozni magammal, mint egy nő.

- Tényleg, mi a hobbid?

- Régebben imádtam futni, és ehhez szeretnék mindenképp a közeljövőben visszatérni. A futás, egy kis zenével fűszerezve teljesen „ki tud kapcsolni” és sokszor vágyom erre.

Egyre többen jó pénzforrást látnak a homoszexuális fogyasztókban, mivel sokan közülük jó egzisztenciával bírnak, viszont nem a családjukra, hanem magukra költhetik a pénzt.

- Üzletet látnak bennük, vásárlókat, akikre érdemes építeni. Találkozol te is ezzel?

- Igen, találkoztam már olyannal, aki pl. melegbarát kávézót nyitott, szimplán az általad is említett okok miatt. Nekem ezzel nincs különösebb problémám, mindaddig, amíg nem a „melegek lehúzása” a cél.

- Személyesen ismerek olyan ötvenes férfit, akinek irigylésre méltó élete van, de homoszexualitását szülei előtt a mai napig titkolja. Idősek már, várják, mikor ismerkedik meg az egyedüli gyermekük végre egy lánnyal, mikor lesz unoka. A férfi aktuális barátjáról azt hiszik albérlő… Mit mondanál azoknak a fiatal fiúknak és lányoknak, akik ugyanazon mennek keresztül, mint te, miért érdemes időben coming outolni? Hogyan tegyék meg?

- Egyszerűen mondják ki és ne féljenek. Én is rettegtem attól, hogy bárkinek is „előbújjak”, de végül rájöttem, hogy nem szeretném az egész életemet úgy leélni, hogy a hozzám legközelebb állókkal ne osszam meg a boldogságomat. Visszagondolva, nekem sohasem volt ebből problémám, hogy valakivel emiatt romlott volna meg a kapcsolatom, sőt, inkább elmélyült. Hiszen, attól a pillanattól kezdve nem kellett titkolóznom többé.

Tetoválásai mind Marilyn Monroe-hoz kapcsolódnak, ő az egyik nagy példaképe.

Hogy miért pont őt választotta? „Már több éve annak, hogy követtem Marilyn életét és nagyon tetszett benne, ahogy pár év alatt sikerült elérnie, hogy ő legyen a világ keresettebb nője. Hazai példaképe pedig Lakatos Márk, „mert szereti az élethez való hozzáállását.” ”

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés