Gyurcsány, Molnár Csaba, Vadai Ágnes biztos helyen a DK választási listáján

Gréczy Zsolt viszont aggódhat.
 
 

Gyurcsány, Molnár Csaba, Vadai Ágnes biztos helyen a DK választási listáján

Gréczy Zsolt viszont aggódhat.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Gyurcsány, Molnár Csaba, Vadai Ágnes biztos helyen a DK választási listáján

Gréczy Zsolt viszont aggódhat.

Nyilvánosságra hozták a Demokratikus Koalíció (DK) jövő évi választási listáját. A párt ismertebb politikusai valószínűleg folytathatják az országgyűlésben, de van, aki nagyon aggódhat.

A listát természetesen Gyurcsány Ferenc pártelnök, volt minsizterelnök vezeti, az íratlan szabályok szerint ezzel ő a miniszterelnök-jelöltjük. Igaz, Gyurcsány többször is nyilatkozta, hogy nem lesz kormányfő-jelölt, a jelen helyzetben ennek nincs is nagy jelentősége. Hiszen a DK és az MSZP között nagy vonalakban már létrejött az együttműködés az egyéni választókerületekben, ahol koordinált jelölteket indítanak. Vagyis, az MSZP és a DK nem indít egymás ellen jelöltet.

A DK listájának második helyén Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke áll, aki Gyurcsánnyal együtt távozott az MSZP-ből. EO-képviselő, korábban a Gyurcsány-kormány közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere, a Bajnai-kormány kancelláriaminisztere is volt.

A harmadik helyen Vadai Ágnes, a DK alelnöke, országgyűlési képviselő van, aki a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány honvédelmi államtitkára volt.

A negyedik Niedermüller Péter, a párt alelnöke, EP-képviselő.

Az ötödik Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselő, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány fejlesztési államtitkára.

A hatodik Oláh Lajos, országgyűlési képviselő, a Gyurcsány-kormány környezetvédelmi és vízügyi államtitkára, a Bajnai-kormány közlekedési, hírközlési és energiaügyi államtitkára.

A hetedik helyre került Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, a nyolcadikra pedig Gréczy Zsolt, a DK szóvivője, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány kommunikációs tanácsadója

Ők már aggódhatnak, hiszen a jelenlegi választási rendszer és a közvélemény-kutatási adatok alapján a DK öt-hat listás helyre számíthat, ehhez azonban mindenképpen el kell érniük az öt százalékos parlamenti küszöböt, ha ez nem sikerül, akkor a listáról nem kapnak mandátumot.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés