Dr. Bognár Balázs lett az új katasztrófavédelmi igazgató Vas megyében

Ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját, dr. Bognár Balázs ezredest. Elődje, Erdélyi Krisztián ezredes a katasztrófavédelem főigazgató-helyettese lett.
 
 

Dr. Bognár Balázs lett az új katasztrófavédelmi igazgató Vas megyében

Ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját, dr. Bognár Balázs ezredest. Elődje, Erdélyi Krisztián ezredes a katasztrófavédelem főigazgató-helyettese lett.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Dr. Bognár Balázs lett az új katasztrófavédelmi igazgató Vas megyében

Ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját, dr. Bognár Balázs ezredest. Elődje, Erdélyi Krisztián ezredes a katasztrófavédelem főigazgató-helyettese lett.

Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredest ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be február 16-án a Vas Megyei Önkormányzat dísztermében. A kinevezést dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az új igazgatónak.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2017. február 16-i hatállyal dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kritikusinfrastruktúra-koordinációs főosztályának vezetőjét nevezte ki a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatójává.

Az igazgatóváltás alkalmából tartott ünnepélyes állománygyűlésen Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át a kinevezést az új igazgatónak.

Az ünnepségen elsőként dr. Góra Zoltán emelkedett szólásra. „Vas megyei gyökereivel, temérdek szakmai tapasztalatával, valamint a polgári védelemben és a katasztrófavédelmi főigazgatóságon bizonyított munkásságával Bognár Balázs személyében egy országszerte elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, kiváló szakember érkezik a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére” – fogalmazott a katasztrófavédelmi főigazgató, aki ezt követően megköszönte a korábbi megyei igazgató, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, általános főigazgató-helyettes munkásságát. A vezérőrnagy sok sikert kívánt dr. Bognár Balázsnak az új beosztáshoz, amelyben, mint mondta, folytatni kell az elődök által megkezdett munkát, ebben pedig a megyei igazgatóság minden tagja megfelelő szaktudással támogatja az új igazgatót.

Búcsúbeszédében Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes felidézte a Vas megyei igazgatóság élén töltött két éve legfontosabb eseményeit, majd beszédében a felelősség és a büszkeség párosának adott hangot. „A változás az életünk része, amely sokszor nem megy könnyedén. Az igazgatói beosztás azonban egyszerre megtiszteltetés és óriási felelősség, amely maximális szakértelmet és alázatot követel” – mondta, majd hozzátette: nyugodt lelkiismerettel adja át a stafétát és az állomány minden tagjának köszöni az együttműködést.

„Egy tűzoltótiszt életében nincs ennél fontosabb pillanat” – jelentette ki dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetője. „Vas megye és Szombathely külön kedves számomra, hiszen itt nőttem fel, ezért célom, hogy igazgatóként az elődeim által megkezdett szemléletet vezessem tovább az úton. Akkor leszünk egy csapat, ha jelen van a tisztelet, a bizalom és a bajtársiasság” – fogalmazott az új igazgató, aki záró mondatában megköszönte elöljárói bizalmát.

Az új igazgató kinevezéséhez Harangozó Bertalan, Vas megye kormánymegbízottja is gratulált, majd kijelentette: bízik a sikeres együttműködésben. A kormánymegbízott ígéretet tett arra, hogy az új katasztrófavédelmi igazgatót is ugyanúgy támogatja majd a megye vezetése, mint ahogyan azt elődjével tette.

A rendezvény zárásaként Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt, a távozó igazgatónak további sok sikereket kívánva, a posztot újonnan betöltő vezetőnek pedig teljes együttműködést ígérve.

Ismerkedjenek meg az új Vas megyei igazgató szakmai múltjával!

Önéletrajz:

Széleskörű védelmi igazgatási, katasztrófavédelmi, közigazgatási, kormányzati koordinációs tapasztalattal és oktatási gyakorlattal rendelkezik. A létfontosságú rendszerek és létesítmények védelmével foglalkozó szakterület irányítójaként jelentős jogalkotói és jogalkalmazói gyakorlatot szerzett.

A védelmi igazgatás és a kritikusinfrastruktúra-védelem területén több szakmai publikációja jelent meg. Aktívan részt vesz a különböző biztonságpolitikai, védelmi igazgatási, iparbiztonsági konferenciák, szimpóziumok, munkaműhelyek tervezésében és lebonyolításában. Külső óraadóként előadásokat tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetemem és a BM OKF Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szaktanfolyamain.

A BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsának alelnöke, tagja a Magyar Rendészettudományi Társaságnak, a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesületnek és a TIT Hadtudományi és Biztonságpolitikai Közhasznú Egyesületnek.

Szakmai pályája:

2003. – 2006. Pest Megye Önkormányzat Hivatala Védelmi Irodájának védelmi referense

2006. – 2008. Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Védelmi Titkárság tanácsosa

2008. – 2010. Önkormányzati Minisztérium KKB Titkársága vezető tanácsosa

2010. – 2011. Belügyminisztérium Védelmi Koordinációs Főosztály vezető tanácsosa, majd főosztályvezető-helyettese

2011. – 2012. BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Osztályának vezetője

2012. április- BM OKF Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Főosztály vezetője

Tanulmányok:

Győrben világbanki informatikát tanult, majd a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen védelmi igazgatási diplomát és PhD doktori fokozatot szerzett. Elvégezte a Budapesti Corvinus Egyetem E–Government képzését, az ENSZ bristoli OSSOC tréningjét, valamint a George C. Marshall European Center for Security Studies STACS kurzusát. Közigazgatási alap- és szakvizsgával, rendészeti szakvizsgával, rendészeti mestervezetői és ECDL képesítéssel rendelkezik.

Kitüntetések:

2007, 2008. miniszteri dicséret, jutalom

2009. Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatala emlékérem

2010. ZMNE KLHTK Hadtudományi Doktori Iskola KOSSUTH KIBOCSÁTÓ ÉREM arany fokozata

2011. Rendkívüli Helytállásért Vörösiszap-katasztrófa Érdemjel

2012., 2014. Magyar Rendészettudományi Társaság Szent György emlékérem

2014. BM Tudományos Tanács Szabó András-oklevél

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés