Oda az Egis Körmend hazai veretlensége

Húsz ponttal is mentek Ferenczék, a végén mégis a Fehérvár örülhetett.
 
 

Oda az Egis Körmend hazai veretlensége

Húsz ponttal is mentek Ferenczék, a végén mégis a Fehérvár örülhetett.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Oda az Egis Körmend hazai veretlensége

Húsz ponttal is mentek Ferenczék, a végén mégis a Fehérvár örülhetett.

Az egyik oldalon a sérült Kromah, a másikon a beteg Edwards marad ki a hat légiós közül. Ferencz két tiszta hármasával és Petty ziccerével nem egészen három perc után már 8-2 volt az állás, az Alba a tiszta helyzeteket is elrontotta, még arra is volt példa, hogy Shepard „mellézsákolt”. Smith kosara után, az első negyed derekán, 12-4-nél kért időt Braniszlav Dzunics edző. Nagyon gyengén kezdett a listavezető, Petty hármasa után már több mint tíz volt közte. A Körmend élt a kínálkozó lehetőséggel, kihasználta, hogy ellenfele hibát hibára halmozott. Másfél perc volt hátra, amikor Allen horga után zúgott a „Húsz! Húsz! Húsz!” rigmus a lelátóról (28-8). Szinte dobást sem hibáztak a vasiak, nagyon szellős volt az Alba „védekezése”. Erre talán még a legelvakultabb hazai drukkerek sem számítottak. Minden összejött a Körmendnek, sokan azt gondolták, már az első negyedben eldőlt a meccs...

De nem! Sokkal jobban kezdte a második etapot az Alba, amely négy perc alatt több pontot dobott, mint az első negyedben összesen. Elkezdtek kosárlabdázni a fehérváriak, a Körmend viszont tetemes előnye tudatában eszetlenül hajigált, nem tüzelt, csak lőtt. 35-22-nél Potocnik edző kért időt, de nem sikerült megfogni az Alba-rohamokat. Burgess lendült bele, sorra szórta a triplákat, 35-28-nál megint időt kért az MTE. Farr is bevágta kintről, már csak négy volt közte (35-31). Hatalmas fordulatot hozott a meccs: az első negyedben egyetlen egyszer sem találtak be távolról a vendégek, most viszont rövid idő alatt ötször is. Hét perc alatt 21-5-ös szériát repesztett az Alba. Szinte ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az elején, csak fordított előjellel. Teljesen nyílttá vált a meccs. Taylor triplájával 42-36-os eredménnyel jött a szünet.

Ferencz kosara nyitotta a második félidőt, de az Alba továbbra is tapadt ellenfelére. Keller büntetői után a 24. percben – 0-0 után ismét – lett először egál. Taylor triplájával pedig először vezetett a meccsen az Alba (46-47), időt is kért Potocnik. Már héttel is vezettek a kék-fehérek, az utolsó felvonás 57-63-ról indult.

Tovább folytatta magabiztos játékát a kupagyőztes. Hét és fél perccel a vége előtt Burgess bokája aláfordult, le kellett cserélni, nem sokkal később pedig Lóránt Péter megszerezte első kosarát a meccsen. Feljött a Körmend, zavar került az Alba-gépezetbe, 68-71-nél Dzunics kért időt. Gibbs triplájával kiegyenlített a Körmend, majd a vezetést is átvették a hazaiak. Egypontos vasi vezetésnél Taylort ráncigálták ketten is, majd Gibbs nekiment, és fejelő mozdulata után a játékvezetők kiállították, illetve mindkét játékos ellen egy-egy technikait is ítéltek. Nehéz helyzetbe hozta ezzel csapatát a körmendi légiós, az Alba okos, taktikus játékkal őrizte meg előnyét a lefújásig. Az első negyed után kevesen gondolták volna, de összességében megérdemelten nyertek a vendégek, ezzel megnyerték az alapszakaszt, és elvették a Körmend hazai veretlenségét.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés