Egis Körmend - Nanterre 92 FIBA Europe Cup kosárlabda-mérkőzés 

Óriásit lépett az Egis Körmend az EuroCup nyolcaddöntő felé

17 pontot pakoltak a vasiak a francia élvonlban szereplő Nanterre együttesének.
 
 

Óriásit lépett az Egis Körmend az EuroCup nyolcaddöntő felé

17 pontot pakoltak a vasiak a francia élvonlban szereplő Nanterre együttesének.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Óriásit lépett az Egis Körmend az EuroCup nyolcaddöntő felé

17 pontot pakoltak a vasiak a francia élvonlban szereplő Nanterre együttesének.

Nagy meccs előtt állt szerda este az Egis Körmend együttese a nemzetközi Fiba Cup sorozatban. Ha ugyanis esetleges győzelemmel zárja a Nanterre elleni találkozót, vagy talán még a 10 pontos különbséget meg is tudja fejelni, akkor egészen biztosan saját kezébe vehette a sorsát és a továbbjutás lehetőségét. A tét tehát nem volt kicsi.

Ennek megfelelően teltház várta a vasi együttest, a közönség pedig igazi rangadóhoz hangolt. Bár a feldobásnál a franciák szerezték meg a labdát, az első kosarat mégis a hazai Allen dobta. Az első negyed első felében kiegyensúlyozott játék folyt, aztán egészen pontosan az 5. percben kapcsolt rá a Körmend, pontosabban Allen, aki két triplát süllyesztett el a gyűrűben. Ez aztán hatalmas lökést adott a hazaiaknak, és egészen 10 pontos előnyig repültek. Amit majdnem sikerült is megtartani a 10 perc végig, ám Invernizzi utolsó másodperces triplával tudott belőlle faragni.

Terry Allen nem tudott leállni, csak ontotta a triplákat. A második negyed első kosarát is ő jegyete, triplából. Majd Ferencz is betalált távolról, ezt pedig már nem hagyhatta időkérés nélkül Donnadieu edző. Ekkor azonban még nem sikerült megtörnie a Körmend lendületét, a hazaiak ugyanis nagyon elkapták a dobófomrát. Bár messze volt még a vége. A franciák pedig kapaszkodni kedtek. 41-28-nál Potochnik kért időt. Aztán néhány percre rá, 10 ponton belülre kerültek a vendégek és a nagyszünetre maradt is a 9 egység a gárdák között.

A franciák játékosa Warren nyitotta a második félidőt, de rövidre rá már jött is a válasz. A játékvezetők pedig újabb kétes ítéletekkel borzolták a kedélyeket. A Körmend ettől függetlenül továbbra is jól játszott. A franciák továbbra is bajban voltak, nem találták a vasi gárda játékának ellenszerét. A harmadik negyed 4. percében 53-41-nél kért időt a Nanterre. Ez azonban csak “olaj volt a tűzre”. A Körmend elemében volt, a csarnok pedig robbant, Gibbs duplája után 20 ponttal pattantak meg a piros-feketék.

Az utolsó negyed első megmozdulásakor a Körmend elcsente a labdát a Nanterrétól, ám kosár ekkor még nem született. Másodjára azonban igen Petty triplája egy újabb szög volt már a franciák koporsójába. Messze volt még a vége, a franciák pedig feltámadtak. Az idő múlásával egyre közelebb lopództak, míg nem már csak 11 pont volt a gárdák között. Hátra volt még 2 perc. A hazaiak győzelme veszélyben ugyan nem forgott, ám kérdés volt, hogy meglesz-e az a biznyos több, mint 10 pontos előny.

Meglett, 17 ponttal bizonyulz jobbank a piros-fekete társaság a Nanterrénél.

A Körmend pedig ezzel nem csak visszavágott a francia gárának, de elérte, hogy “egymás elleniben” is jobbak.

Gasper Potoncnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak nagyon jó energiákat mozaggatak meg és csapatként dolgoztak. Ha le akarsz győzni egy olyan csapatot mint a Nanterre akkor csapatként kell dolgozni. Jó védekésünk volt. Amiben jobban kellett volna teljesíteni az a lepattanók, de most ezt is kibírtuk. Okosan játszottunk és jó volt a védekezésünk. Köszönjük a szurkolónk támogatását. Ez az ő győzelmük is volt. Jó látni, hogy mindneki boldog, de okosnak kell lennünk, hiszen pár nap múlva Magyarország egyik legjobb csapatával kell játszanunk.

Pascal Donnadieu, a Nanterre vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyert. A harmadik negyedben pecsételődött meg igazán a sorsunk. A mai meccsen alárendelt szerepet játszottunk.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés