A szezon legrosszabb játékát mutatva kapott ki a Pécstől az Egis Körmend

Nem kezdte jól a rájátszást a Potocnik-legénység.
 
 

A szezon legrosszabb játékát mutatva kapott ki a Pécstől az Egis Körmend

Nem kezdte jól a rájátszást a Potocnik-legénység.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A szezon legrosszabb játékát mutatva kapott ki a Pécstől az Egis Körmend

Nem kezdte jól a rájátszást a Potocnik-legénység.

Jó hangulat, kissé olyan nyár eleji feeling fogadta a Pécs együttesét szerda délután a play off első találkozóján Körmenden. Bár korábban a hazaiak edzője Gasper Potocnik úgy nyilatkozott, hogy újabb sérülések hátráltatják az edzéseket, most csapatából senki sem hiányzott.

A meccset, két eredménytelen támadás után, Nelson triplája nyitotta, aztán kisvártatva Gibbs duplája is behullott. A Pécs azonban nagyon észnél volt, alig 4 perc alatt 9 pontos előnyt szereztek a 4-13-as állás pedig időkérésre kényszerítette a hazaiakat. Smith bizonyult a vasi csapat húzóemberének ebben a periódusban, az ő tripláival lépdestek közelebb a PVSK-hoz övéi. Kromah és Allen pályára lépésével pedig még tovább zárult a csapatok közti olló. Az első negyedet azonban így is megnyerte a Pécs.

A második negyed 2. percéig kellett várni amire a Körmend ismét egálba került. Petty saját kipattanó büntetőjét szedte vissza, amit végül Smith értékesített egy hármassal. Ám alig, hogy kigyulladt a led az eredményjelzőn, ismét a pécsieknek állt a zászló. 27-35-nél megint csak hazai időkérés következett. Egyelőre úgy nézett ki, hiába. Chris Smith kosarával újra 10 pontra hízott a vendégek előnye. Gibbs utolsó másodperces triplája kellett ahhoz, hogy 6 pontra csökkenjen a Körmend hátránya a félidőre.

Két perc kellett, amire megszületett a második félidő első kosara. Csorvási Milán volt eredményes. A meccs azonban továbbra is a pécsiek kezében volt. A játékrész 5. percében már 11 pont volt a vendégelőny. Potocnik edző pedig újra időt kért. Sejfic szerzett újabb kosarat, majd Budimir találatával már 15 pontos volt a pécsi előny. Kromah két hárompontosa ekkor nagyon kellett a vasiaknak, ismét meccsben voltak. Allen is betalált és így már 8 pontos, belátható távolságban voltak a baranyaiak.

A pécsi oldalon Sejfic, a hazai oldalon Kromah kezdett a negyedik negyedet kosárral. A Körmend továbbra is nehezen boldogult a pályán, a PVSK pedig erre már vérszemet kapott, az esetleges győzelemtől. Halász Pettytől elvett labdából szerzett újabb kosarával pedig ismét 10 ponton felül volt a pécsi előny. Budimir behulló triplája újabb koporsószög volt. Ezzel már 15 pontra nőtt a vendégelőny. A körmendi nézők egy része pedig, 4 perccel a vége előtt hazaindult. Érezhetően a Körmend már feladta a meccset, a hazai publikum csendben nézte kedvenceik produkcióját.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a Pécsnek, aki egy jó meccset játszott ma, mi pedig a szezon legrosszabb meccsét hoztuk. A pénteki találkozó biztosan nagyon nehéz lesz, de bízunk benne, hogy jobb meccset sikerül játszanunk mint ma. Mindenki láthatta, hogy nem vagyunk a legjobb formánkban, de nincs idő a siránkozásra. Fel kell állnunk a padlóról és össze kell szednünk magunkat a folytatásra.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-PANNONPOWER vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak. Én úgy érzem, hogy most kell még szerényebbnek maradnunk. Tudjuk, hogy ki az ellenfél. Tudjuk, hogy a Körmend egy olyan csapat, aki innen is fe tud állni. A védekezésünk hozta meg a mai győzelmet. Ki tudtuk védeni a gyorsindításokat. Fontos lesz a második meccs, természetesen azt is meg szeretnénk nyerni. Várjuk a szurkolóinkat, akik egész évben kitartottak bennünket. Bár fáradunk mi is, és közel van a következő mérkőzés, maradnunk kell ezen az úton.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés