Válaszolt a temetkezési cég: Ékszer nem tűnhet el halottról

Az elhunytat csakis ékszerek nélkül szállíthatják el - állítja a Vas Megyei Temetkezési Kft.
 
 

Válaszolt a temetkezési cég: Ékszer nem tűnhet el halottról

Az elhunytat csakis ékszerek nélkül szállíthatják el - állítja a Vas Megyei Temetkezési Kft.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Válaszolt a temetkezési cég: Ékszer nem tűnhet el halottról

Az elhunytat csakis ékszerek nélkül szállíthatják el - állítja a Vas Megyei Temetkezési Kft.

Szombaton kaptunk egy levelet az egyik olvasónktól, aki arról panaszkodott, hogy otthon elhunyt nagymamáját ékszerekkel együtt szállították el, ám később, amikor a gyűrűt, nyakláncot keresni kezdte, azok eltűntek.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Vas Megyei Temetkezési Kft.-t, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

E-mailen történt megkeresésére a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetői igazgatójaként a következőket tudom válaszolni. Amennyiben otthoni haláleset történik, abban az esetben a halotti bizonyítványt kiállító orvos vagy a hozzátartozók értesítése alapján társaságunk alkalmazottai szállítják el a halottat annak feltalálási helyéről. A vállalatnál hatályban lévő belső utasítás szerint elszállítást megelőzően munkatársaink meggyőződnek róla, hogy eltávolítható nemesfém ékszer van-e az elhunyton. Amennyiben ilyet találnak, abban az esetben felhívják a jelenlévő hozzátartozókat azok eltávolítására. Az eljárásrend szerint nemesfém ékszerrel elhalt nem szállítható be a halottasházba. Természetesen ez alól kivételt képeznek a nem eltávolítható (pl. percing, stb.) ékszerek, ezekre külön eljárásrend vonatkozik, eltávolításuk külön eljárással, esetlegesen a boncolás során történhet. A leírtakból adódóan nem készül külön leltár az ékszerekről és azok nem veszhetnek el. Társaságunknál nem fordult még elő olyan panasz, hogy ékszerekkel elszállított elhunyt tekintetében a hozzátartozó a hiányzó ékszereket keresték volna.

A nyugat.hu portálon megjelent – külön megjegyezni kívánjuk – név nélküli olvasói levél tartalmával összefüggésben mindössze annyit kívánunk jelezni, hogy amennyiben valakinek olyan hiánya merül fel az elszállított elhunyt tekintetében, amelyről a cikkben említés történik, abban az esetben elsőként is bizonyítania kell, hogy az elhunyt személyen az elszállítás időpontjában valóban nemesfém ékszerek voltak fellelhetők. Amíg ilyen konkrét bizonyítás nem történik, addig a levélben leírtak nem bizonyítottak, tehát hangulatkeltő jellegűnek tekinthetőek. Jelezni kívánjuk, hogy cégünk munkatársai 100 %-osan megbízhatóak, éves viszonylatban megyei szinten több száz halottat szállítanak be otthonukból és ilyen jellegű panasz soha nem merült fel, ezért a lakossági bizalom ilyen jellegű megbolygatása egy bizonyítékok nélküli állítás alapján kifejezetten károsnak tekinthető.

Tisztelettel:
Kiskós Ferenc
ügyvezető

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés