Elaludt egy sofőr az 86-oson Egyházasrádóc és Kisunyom között

Cukorszállítónak ütközött.
 
 

Elaludt egy sofőr az 86-oson Egyházasrádóc és Kisunyom között

Cukorszállítónak ütközött.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Elaludt egy sofőr az 86-oson Egyházasrádóc és Kisunyom között

Cukorszállítónak ütközött.

Éjszakai sporttevékenységből tartott hazafelé az a fiatalember, aki szombaton reggel elaludt a volán mögött a 86-os főúton, Egyházasrádóc és Kisunyom között.

Körmend felől Szombathely irányába tartott a 86-os főúton egy Renault személyautó szombaton reggel. A sofőr információink szerint elbóbiskolt a volán mögött, az autó pedig lassan áttért volna szemközti sávba, ha ott nem érkezett volna éppen egy szlovén cukorszállító kamion. A Renault érintőlegesen ütközött a félpótkocsi egyik hátsó kerekével, amitől mind a balesetet okozó, mind a vétlen fél kereke súlyosan megrongálódott.

A kamionról lepattanó Renault vezetője ekkor taposott a fékbe és a jármű még meg tudott állni az árok előtt. A teherjármű irányítható maradt. A személyautóban nyíltak a légzsákok, a sofőr már teljesen felébredve, karcolások nélkül szállt ki az autójából.

A helyszínelés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom a 86-os főúton. A szlovén kamionsofőrnek egy kollégája próbált segíteni a megrongálódott kerék eltávolításában, de sokáig nem jártak sikerrel. A kamion több tonna cukrot szállított.

A mostani baleseti helyszínen csupán néhány kirívó szabálytalanságot tapasztaltunk az elhaladó járművekkel kapcsolatban. Az lassan megszokott, hogy a járművezetők akkor sem teszik le a telefont a kezükből, amikor rendőr, vagy roncsok mellett haladnak el, azonban azt már tényleg nem értjük, hogy amikor megkülönböztető jelzéssel állnak járművek a roncs mellett, illetve az úttesten álló kamion mellett éppen dolgoznak, lábak lógnak ki a pótkocsi alól, akkor miért nem jut el néhány járművezető tudatáig, hogy ott bizony nem 90-100-zal kellene elrobogni, hanem lassítva, fokozott figyelemmel. Igaz, nincs kint jelzőtábla, ami a lassabb haladást előírná, de sajnos Magyarországon nincs rendszeresítve a "Használd az agyadat!" figyelmeztető jelzés.

Kérjük olvasóinkat, hogy ilyen szituációkban óvatosan, lassan haladjanak el a járművek mellett, legyenek tekintettel a baleset résztvevőire és a mentésben résztvevőkre is. Mindez csupán pár másodperces késedelmet okoz, de az úttesten dolgozók nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Köszönjük!

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés