Életveszélyessé tette a vihar a kámoni arborétumot

Ezért most nem lehet látogatni a parkot.
 
 

Életveszélyessé tette a vihar a kámoni arborétumot

Ezért most nem lehet látogatni a parkot.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Életveszélyessé tette a vihar a kámoni arborétumot

Ezért most nem lehet látogatni a parkot.

Hatalmas vihar csapott le Vas megyére és ezzel együtt Szombathelyre is csütörtök este. A szél nem kímélte a Kámoni Arborétumot sem, fákat tört ketté vagy csavart ki gyökerestül a földből. Az arborétum vezetősége ezért most úgy döntött, hogy jövő hét végéig nem lesz látogatható a létesítményt. Erről közleményben tájékoztatták szerkesztőségünket.

A szombathelyi Kámoni Arborétum külön értesítésig, de legkorábban augusztus 20-ig ZÁRVA TART. Ezidő alatt a Háromlelkű Babavilág és a Zalotay Elemér emlékkiállítás sem látogatható az ökoturisztikai központban. A kényszerű bezárás oka a 2017. augusztus 10. éjszakai hatalmas vihar, mely minden eddiginél több kárt okozott. Kb. 100 fa dőlt ki vagy gyökerestül kifordult a földből, köztük sajnos nagy, öreg, értékes fák is. A felbecsülhetetlen természeti kár mellett ezúttal hidak, padok és táblák is összetörtek. A már kidőlt fák mellett több megdőlt fát is találtak a kárfelmérés során az arborétum munkatársai és hatalmas fennakadt ágak is lógnak. Ezért az arborétum életveszélyes.

Bár a fák pótlásában csak az idő tud segíteni, azért bízunk benne, hogy az arborétum hamarosan visszakapja régi szépségét.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés