Elveszik a szombathelyi lakók elől a parkolókat a fizetni nem akarók

Csak a szerencsén múlik, ha a lakók meg tudnak állni a saját házuk előtt a 11-es Huszár úton.
 
 

Elveszik a szombathelyi lakók elől a parkolókat a fizetni nem akarók

Csak a szerencsén múlik, ha a lakók meg tudnak állni a saját házuk előtt a 11-es Huszár úton.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Elveszik a szombathelyi lakók elől a parkolókat a fizetni nem akarók

Csak a szerencsén múlik, ha a lakók meg tudnak állni a saját házuk előtt a 11-es Huszár úton.

Egy feldühödött olvasónk, S. Balázs keresett meg minket nemrég, akinek már elege lett abból, hogy nem tud megállni a saját lakása előtt. Mint mondja, a 11-es Huszár utat elfoglalják azok az autósok, akik nem akarnak fizetni a parkolásért, inkább belvároshoz közel lerakják a kocsijukat, majd onnan gyalogolnak be a munkahelyükre, vagy vásárolni.

Vagy ha éppen nem a dolgozók, akkor a Neumann János iskolába igyekvő szülők foglalják el a parkolókat. Olvasónk szerint reggel kilenckor hatalmas a káosz az utcában, de ez legalább a becsengetéssel megoldódik.

Olyan is történt, hogy olvasónk motorjának nekitolatott egy sofőr. A motor totálkáros lett, igaz a kár megtérült. Balázst talán az zavarja a legjobban, hogy a házban lakó, idős, mozgássérült férfinek is meg kell küzdenie a közeli helyekért. Neki nagyon nagy gondot jelent, ha a lakásától csak több száz méterre tud megállni.

A lakók szerint több megoldás is lehetne a problémára

Az ügyben megkerestük a SZOVA-t, tudni akartuk, hogy egy ilyen ügyben mit lehet tenni. Olvasónkban felmerült, hogy akár fizetőssé is tehetnék az útszakaszt, így nagyobb eséllyel lennének szabad helyek. A 11-es Huszár út azonban nem tartozik a fizetőparkolási rendszerhez, így a SZOVA Zrt. nem illetékes a fennálló probléma kezelésében. A parkolók fizetőssé tételét a szombathelyi közgyűlésnek kell, hogy megszavazza, ezt megelőzően bizottsági döntés szükséges a bevezetési szándékról. Ha ezek megvannak, akkor kezdheti el a SZOVA az új helyzet vizsgálatát.

A SZOVA-tól azt is megtudtuk, hogy fizetőparkolót csak önkormányzati közúton jelölhetnek ki és a 11-es Huszár út nem az, hanem a Magyar Közút által fenntartott út.

Olvasónknak még az a megoldás jutott eszébe, hogy esetleg felfesthetnék a házban lakók rendszámait a közeli parkolóhelyekre, így, talán, nem állnának oda a sofőrök. Sajnos ez az út sem járható, mivel közterületen, közúton a lakók nem rendelkeznek kizárólagos hellyel, oda bárki, bármikor korlátozás nélkül megállhat.

A helyzet tehát marad, a 11-es Huszár úton lakóknak továbbra is az idegenek autóit kell kerülgetni, majd abban bízni, hogy nem parkol be mögéjük senki, és el is tudják hagyni a parkolót, ha kell. Mert hogy ilyenre is van példa, nem is kevés.

A Berzsenyi tér szétverése óta káosz van a parkolók körül

Az utóbbi időben egyébként rengeteget hallunk arról, hogy a belvárostól messze is egyre nehezebb parkolót találni. A gondok akkor kezdődtek, amikor nekiálltak felújítani a Berzsenyi teret, ezzel több tucat parkolót szüntettek meg. Arra nem látunk reális esélyt, hogy a felújítás befejeztével megoldódnának a gondok, hiszen az átadó után jóval kevesebb lesz a parkoló, mint előtte. Ez nem csak a lakóknak okoz problémákat, a környék boltjait is megfojtja a felújítás.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés