Ezen a napon: szeptember 9.

Mi a közös Máté Péterben, Hujber Ferencben és Dobó Istvánban?
 
 

Ezen a napon: szeptember 9.

Mi a közös Máté Péterben, Hujber Ferencben és Dobó Istvánban?
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ezen a napon: szeptember 9.

Mi a közös Máté Péterben, Hujber Ferencben és Dobó Istvánban?

Szeptember 9-én ezek történtek

1552-ben a török hadsereg megostromolta az egri várat. Kb. 2000 magyar állt szemben 60-70 ezer törökkel. A többit tudjuk Gárdonyi regényéből. 1776-ban ettől a naptól veszi fel az Egyesült Államok a nevét a korábbi Egyesült Kolóniák helyett. 1828-ban megszületett Lev Tolsztoj orosz író, aki Háború és béke, Anna Karenina és Feltámadás című regényeivel írta be magát az irodalom történetébe. 1931-ben megszületett Latinovits Zoltán, aki sokan máig a legjobb magyar színésznek tartanak. 1960-ban megszületett Hugh Grand angol színész, a női szívek megdobbantója, aki olyan romantikus filmekben aratott sikert, mint az Igazából szerelem, a Keserű méz vagy a Brigget Jones naplója. 1971-ban került a boltokba John Lennon „Imagine” című lemeze, amely egycsapásra üzleti siker lett, a címadó dala pedig nemzedéki himnusz. 1974-ben Szombathelyen megszületett Hujber Ferenc színész, aki népszerűségét leginkább a Valami Amerika filmeknek. Később több ellentmondásos tévémegjelenése is volt. 1984-ben meghalt Máté Péter énekes zeneszerző. Mindössze 37 éves volt. Életében mindössze 4 lemezt adott ki. Halála után kultusz épült ki körülötte.
 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés