Fogalmuk sincs a szombathelyi börtönben, hogyan tudnak a rabok facebookozni

Feltettünk egy csomó kérdést, de nem kaptunk igazán érdemleges választ.
 
 

Fogalmuk sincs a szombathelyi börtönben, hogyan tudnak a rabok facebookozni

Feltettünk egy csomó kérdést, de nem kaptunk igazán érdemleges választ.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Fogalmuk sincs a szombathelyi börtönben, hogyan tudnak a rabok facebookozni

Feltettünk egy csomó kérdést, de nem kaptunk igazán érdemleges választ.

Ahogy azt már korábban olvashatták, az öt éves fegyházbüntetésre ítélt Cs. Sándor zavartalanul posztolgatott a Facebookra a szombathelyi börtönből. Egy olvasónk azonban felhívta rá a figyelmünket, hogy készültek olyan képek is, amin nem csak Cs. Sándor hanem testvére, Cs. László is szerepel, aki szintén több éves fegyházbüntetését tölti. Ezek a képek pedig Cs. László fiának facebook oldalán is megtalálhatóak, bizonyítva, hogy könnyedén tartották a kapcsolatot a külvilággal.

Olvasónk arra is felhívta a figyelmet, hogy a törvények szerint a fegyházbüntetésre ítélt raboknak mindig a börtön formaruhájában kellene lenniük, a két férfi azonban nem abban szerepel a fotókon.

Megkérdeztük, de csak sablon válasz jutott

Ez alapján küldtük el kérdéseinket a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetnek. Megkérdeztük, hogy a két testvér hogy lehet zárkában, és hogy miért nincsenek a formaruhában. Ezekre választ egyáltalán nem kaptunk.

Természetesen feltettük a legfontosabb kérdést is: hogy tudott Cs. Sándor internetezni és hogy egyáltalán hogy jutott fényképezésre is alkalmas eszközhöz? A válasz lehangoló: nem tudják. Vagy tudják, de nem akarják elárulni. Mindenesetre belső vizsgálatot indítottak az ügyben.

A szombathelyi börtön válasza alább olvasható:

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében belső vizsgálatot indított. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van. Amennyiben felmerül a személyi állomány felelőssége, azt mindig fegyelmi, vagy indokolt esetben büntetőjogi felelősségre vonás követi.

A fogvatartottak nem rendelkezhetnek olyan eszközzel, amely képrögzítésre alkalmas.

A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bv. intézetbe történő bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. 2016. évben a bv. munkatársai összesen 1459 darab illegális mobiltelefon bejutását akadályozták meg a büntetés-végrehajtási intézetekbe.

A hatályos jogszabályok szerint jogerősen elítélt és előzetes letartóztatott fogvatartottak egyaránt használhatnak mobiltelefon-készüléket.

A fogvatartotti mobiltelefonnal csak kimenő hívásokat lehet kezdeményezni, internetezésre, kép rögzítésére, illetve szöveges üzenetek küldésére-fogadására a készülék nem alkalmas. A mobiltelefon beállítása csak a számítógépes nyilvántartásban előre rögzített kapcsolattartókkal történő telefonhívást engedélyezi, a kapcsolattartókhoz rendelt telefonszámokkal.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés