Forróság után felhőszakadás lesz a buli

 
 

Forróság után felhőszakadás lesz a buli

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Forróság után felhőszakadás lesz a buli

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hőség miatt már sehol sincs érvényben a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés, a másodfok és az elsőfok azért még jópár megyére érvényes, de mi az már az elmúlt napok Luciferéhez képest!

Vasárnap megkezdődik az enyhülés: a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegységben már 25, 27 fok alá csökken a napi középhőmérséklet, de délkeleten sem valószínű már 29 fokot meghaladó átlag. A legmagasabb nappali hőmérséklet Sopron környékén már csak 24, 25 fok körül, másutt általában 28-34 fok között, délkeleten azonban továbbra is 36-37 Celsius-fok körül alakul. Késő estére többnyire 22-29 fok közé csökken a hőmérséklet, de a nyugati határvidéken már hűvösebb lesz.

Nagyobb számban, előbb főként északon és az Alföldön, majd estétől délnyugat-nyugat felől egyre többfelé várhatók zivatarok. Késő délutántól heves zivatarok is kialakulhatnak, amik környezetében felhőszakadás (lokálisan 25-30, egyes körzetekben akár 40-45 milliméternél is több csapadékkal), jégeső (két centiméter körüli jégátmérővel, húha), és 80 kilométer per órát meghaladó széllökés is előfordulhat.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés