Csobbanhatunk még egy nagyot a nyár utolsó hetén a Balatonban?

Már azt is látjuk, hogy mikor érkezik az ősz.
 
 

Csobbanhatunk még egy nagyot a nyár utolsó hetén a Balatonban?

Már azt is látjuk, hogy mikor érkezik az ősz.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Csobbanhatunk még egy nagyot a nyár utolsó hetén a Balatonban?

Már azt is látjuk, hogy mikor érkezik az ősz.

Ma ország nagy részén több órára kisütött a nap, de nyugaton és délen egyelőre több volt már a felhő. A nyugati, délnyugati határ közelében helyenként zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk, északkeleten erős lesz, de szélerősödésre zivatarok környezetében is számíthatunk. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Kedden többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A keleti országrészben eleinte még több helyen élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között valószínű.

Szerdán visszatér a kánikula, túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb északnyugaton élénkül meg helyenként a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul, tökéletes strandoló időnk lesz.

Csütörtökön is derült, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Pénteken sem kell a hidegtől tartanunk, többnyire derült, csapadékmentes idő várható, de délután a Dunántúlon már kevés felhő lehet, és északnyugaton este kis eséllyel zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon napközben megélénkül a délnyugati, késő este megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Szombaton napközben többnyire gomolyfelhős, napos idő valószínű a Dunántúlon több felhővel. Késő délutántól erősebben megnövekszik a felhőzet. Napközben néhol, estétől egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon néhány fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap ideér az ősz első hírnöke, napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, zivatarban viharos is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul, de a kezdetben még kevésbé felhős Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés