Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban a XII. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztiválon

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön!
 
 

Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban a XII. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztiválon

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban a XII. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztiválon

Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön!

5 nap, 6 színpad, több, mint 40 koncert, családi és gyermekprogramok - idén 12. alkalommal lesz a megye fesztiválszékhelye Bükfürdő, középpontban ötnapos gasztronómiai és kulturális attrakciójával, a XII. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivállal, amin történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és hat színpadon zenei- és gyermekprogramok várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit július 19. és 23. között.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Szent György napjától Szent Mihály napjáig tartó kulturális rendezvénysorozatának, a Kultúr Wellnessnek legnagyobb szabású és egyben legnagyobb érdeklődésre számot tartó ingyenes eseménye a fesztivál. A program Bükfürdőn, a Gyógy-és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon – Bük színpad, Bor színpad, Gyermek színpad, Gasztro színpad, Jazz-Blues Udvar – zajlik, 5 napon keresztül izgalmas és változatos időtöltést biztosítva a vendégek számára. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el. A hatodik színpadot a fürdőben alakították ki – Fürdő színpad -, ahol a délutáni programok fürdőbelépővel látogathatók.

A nagyszínpadokon fellép többek között a Wellhello, Fenyő Miklós, a Kiscsillag, az Intim Torna Illegál, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Tátrai Band és a Bohemian Betyars. A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Jazz-Blues Udvar vendége lesz Török Ádám és a Mini, a Solid Jazz Band, Pély Barna, Ferenczi György és a RackaJam. A legkisebbeket többek közt a Kakaó zenekar, Rosta Géza, a Hangerdő Társulat és a Langaléta Garabonciások szórakoztatják.

A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki turisztikai menedzsment szervezet a helyi termelői piacot.

A Gasztro színpadon a fesztivál minden napján ismert és neves meghívottak mutatják be főzőtudományukat. Itt lesz Gerdesits „Faszi" Ferenc + a Kutyák (A Kutya Vacsorája), a HAHA Produkció (Hajdú Steve+Harsányi Levente), Bíró Lajos séf, Nádasdi Janó + Gálos Ádám (ITI), valamint Nika Róbert és Tóth Tamás gasztrobarátok.

A Történelmi Udvar résztvevői is csatlakoznak a gasztronómiai programokhoz. A Korok, történetek, ételek hívószavak köré épített tematikus helyszínen a Nádasdy Ferenc Bandérium és a Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrzői mutatja be az általuk megjelenített korszak életmódját, szokásait, és főzik meg egy-egy jellegzetes ételét.

A részletes programot ezen a weblapon, vagy a fesztivál Facebook-oldalán böngészhetik át.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés