Egy pillanatra nem figyeltünk oda, és egy komplett lakópark kezdett el kinőni a földből Szombathelyen

Hamarosan elkészülnek a Gyöngyös-patak Lakópark vadiúj, energia-hatékony lakásai.
 
 

Egy pillanatra nem figyeltünk oda, és egy komplett lakópark kezdett el kinőni a földből Szombathelyen

Hamarosan elkészülnek a Gyöngyös-patak Lakópark vadiúj, energia-hatékony lakásai.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Egy pillanatra nem figyeltünk oda, és egy komplett lakópark kezdett el kinőni a földből Szombathelyen

Hamarosan elkészülnek a Gyöngyös-patak Lakópark vadiúj, energia-hatékony lakásai.

Tavaly írtunk legelőször arról, hogy megkezdődött a Gyöngyös-patak lakópark építése az egykori Latex helyén. Azóta eltelt közel egy év, mi pedig egyre kíváncsibban nézegettük az építkezési területet. Megkerestük tehát a lakópark értékesítési vezetőjét, Luczáti Mártont, hogy megkérdezzük, mi újság Szombathely legújabb lakóparkjával.

A legjobban az érdekelt minket, hogy hol tart az építkezés. Megtudtuk, hogy minden a tervezett ütemben halad, most folynak a földszint szerkezetépítési munkálatai. Olyannyira jól haladnak, hogy a lakópark mindhárom épületébe még idén beköltözhetnek az új lakók.

A családoknak kifejezetten tetszeni fognak az új lakások

„A lakóparkban mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő lakást, amelyek mérete 43 négyzetméter és 85 négyzetméter között váltakozik” - tudtuk meg Luczáti Mártontól. A nagyobb 2-3 hálószobás lakásokat kifejezetten a családos vevők igényeire tervezték, de találhatóak kisebb, egy hálószobás lakások is. A földszinti lakások szintén a családok figyelmét kelthetik fel, hiszen saját, akár 300 négyzetméteres kert tartozik hozzájuk. A legexkluzívabb lakások a 3. emeleten kialakított penthouse lakások, amelyek 45-60 négyzetméteres tetőkerttel büszkélkedhetnek.

Az értékesítési vezetőtől azt is megtudtuk, hogy a lakópark tervezésénél igyekeztek minden igényre választ adni. Éppen ezért épül a lakópark a legmodernebb hőszivattyús hűtő-fűtő rendszerrel, ami amellett, hogy rendkívül gazdaságos, még környezetkímélő is.

Befektetésnek is tökéletes

A pinceszinten kialakított tárolók szintén a jövendő lakók kényelmét szolgálják. „Az új lakások kiemelkedő befektetési lehetőséget is jelentenek, így nem véletlen, hogy sok vevő befektetési céllal vásárol lakást. Az alacsony üzemeltetési költségek és a rendezett lakókörnyezet miatt a lakásokat a piaci átlagár fölötti áron lehet majd bérbe adni.”

A jövőbeni tulajdonosok magas hozamú befektetési lehetőséggel kalkulálhatnak. Egészen konkrétan: egy 65 négyzetméteres két hálószobás emeleti lakást 23 millió forintért tárolóval és parkolóhellyel együtt meg lehet vásárolni. „Egy ilyen lakást várhatóan akár havi 125.000 forintért, azaz évi 1,5 millió forintért lehet majd bérbe adni. Ez 6,5 százalékos befektetési hozamot jelent, ami kiemelkedő befektetési lehetőségnek számít lakás bérbeadásnál.” - árulta el Luczáti Márton.

Még el sem készültek a lakások, de már most óriási a kereslet Az építkezés elindítása után szinte azonnal, rendkívüli módon megnőtt az érdeklődők száma. „Egyértelműen azt gondoljuk, hogy Szombathelyen van igény a kiemelkedő minőségű lakásokra. Jelenleg az első ütemben megépülő lakások felét már értékesítettük.”

Mivel ilyen nagy igény mutatkozik a lakópark iránt, már tervezik a Gyöngyös-patak Lakópark második ütemét. A második ütemben négy további „A” kategóriás energiahatékonyságú épület felépítését tervezik, amelyekben 68 lakás kerül majd kialakításra.

Közel a természethez és a belvároshoz is

Luczáti Márton szerint a lakópark vonzereje a kiváló elhelyezkedésben, az egyedi lakókörnyezetben és a modern kivitelezési megoldásokban rejlik. „Több vevő is kihasználja a lehetőséget, hogy még most lefoglalja a kiszemelt lakást és így bele tud szólni az épülő lakás végleges kialakításába. Minden vevőnkkel külön egyeztetjük az egyedi igényeket és a lakás végleges alaprajzát” - mondta.

A Gyöngyös-patak Lakópark egy biztonságos, körülkerített lakókörnyezet lesz. Ezen a lezárt területén belül még a lakásokhoz tartozó parkolóhelyeket is kialakítanak majd, tehát nem kell attól félnünk, hogy messzire kell gyalogolnunk a kocsinkért.

Pénzügyi megoldásokban is segítséget nyújtanak

„A vevőinknek segítséget tudunk nyújtani a hitelügyintézésben is. A fizetési ütemezést úgy alakítjuk ki, hogy az a vevő banki finanszírozásával és a CSOK támogatás igénybevételével összhangban legyen” - válaszolta a kérdésünkre a lakópark értékesítési vezetője.

A lakóhelyek tehát hamarosan elkészülnek, és az is elképzelhető, hogy mire az utolsó ecsetvonás is megszárad a falakon, már rég elkeltek a lakások. A Gyöngyös-patak Lakóparkról további információkat ezen a linken olvashatnak: www.elado-lakas-szombathely.hu

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés