Mennyibe került a Haladás stadionavató ünnepsége?

Konkrét kérdésekre szürreális válaszokat kaptunk.
 
 

Mennyibe került a Haladás stadionavató ünnepsége?

Konkrét kérdésekre szürreális válaszokat kaptunk.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mennyibe került a Haladás stadionavató ünnepsége?

Konkrét kérdésekre szürreális válaszokat kaptunk.

Egyre szürreálisabb a szombathelyi Haladás Sportkomplexum ügye. Arra valószínű mindenki jól emlékszik, hogy a múlt héten szerdán avatták fel az új stadiont. Köszöntőbeszédek, tüzijáték, Haladás-Eszék meccs. Ezek voltak a fő motívumok. Alighogy átadták a létesítményt, mi másnap reggel levelet írtunk a Sportkomplexum sajtóügyeit intéző budapesti sajtóügynökségnek.

Néhány olvasónktól ugyanis rendszeresen megkapjuk, hogy a létesítmény ügyében folyton csak találgatunk, sejtetünk és szivárogtatunk. Bár ennyire mélyen nem szokás megosztani a sajtó munkájának hátterét, most mégis kénytelenek vagyunk - csak azért, hogy mindenki értse a szürreális helyzetet.

Épült Szombathelyen egy stadion 15,2 milliárd forintból, amely létesítménnyel kapcsolatban egyvalaki adhat hivatalos információkat: ez pedig a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. Amely céget pedig csakis a már fentebb említett budapesti médiaügynökségen keresztül lehet elérni. Akikkel pedig kizárólag e-mailben lehet értekezni.

A múlt héten közvetlenül a stadionavató után küldünk emailt a cégen keresztül a Nonprofit Kft-nek, mivel szerettünk volna néhány - olvasóinknak is érdekes - információt megkapni az új létesítménnyel kapcsolatban. Konkrétan ezeket a kérdéseket küldtük el a stadiont felügyelő Kft-nek:

- Hány parkolóhely épült a létesítményhez? Ezeket a "mezei" szurkolók hogyan tudják használni?
- Mennyi a jegyár a VIP-, vagyis a skybox-szekcióba? A jegy megvásárlásával milyen szolgáltatást kap a szurkoló?
- Hány néző volt a szerdai megnyitón?
- Hány 0 forintos jegyet adtak ki a szerdai megnyitóra?
- Mennyi volt a szerdai megnyitó költségvetése?

Egy hét és egy újabb emailt követően ezt a "választ" kaptuk:

„A Haladás Sportkomplexum egy nemzetközi szabványoknak megfelelő sportkomplexum és rekreációs övezet, mely európai szintű szolgáltatást tud nyújtani a szombathelyieknek és a régiónak.
A multifunkcionális sportcsarnokban helyet kap többek között a birkózó-, ökölvívó- és konditerem, kézilabda pálya, súlyemelő terem, szertár és bemelegítő folyosó is. A Stadionban 12 Skybox került kialakításra. A Stadion befogadóképessége összesen 8656 fő. A kézilabda pályához tartozik egy 458 fő befogadására alkalmas lelátó. A kialakított parkolók száma: 292 db.
A 2017. november 8-án megrendezett nyitóünnepség szervezése a beruházás része volt. Továbbiakban tájékoztatjuk, hogy a Haladás Sportkomplexum Nkft. közérdekű adatai megtalálhatók a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft. hivatalos weboldalán.”

Megnéztük az említett weboldalt: egyetlen olyan információt sem találtunk, ami válasz lett volna a feltett kérdésünkre. Arról nem is beszélve, hogy a megküldött válaszból sem derül ki semmi, amit szerettünk volna megtudni.

A megnyitóval kapcsolatban ugyanis azt az információt kaptuk, hogy 50 millió forintba került. Úgy tudjuk, hogy a VIP-részlegbe 30 ezer forint + ÁFA egy jegy ára, amibe korlátlan ital- és ételfogyasztás beleszámít (a meccs előtt és után plusz egy óra ott tartózkodással). A megnyitóra pedig információnk szerint 2000 darab 0 forintos jegyet osztogattak el, hogy megteljen a stadion. A rendezvény így sem volt teltházas - becslésünk szerint kb. 7000 néző lehetett.

Ezek azonban ismét csak a mi információnk. Az ezeket pontosítandó feltett kérdéseinkre ugyanis konkrét válaszokat nem kaptunk egy olyan létesítménnyel kapcsolatban, amire (még egyszer, a rend kedvéért) 15,2 milliárd forintot költöttek az adófizetők.

Hogy a Haladás tudja-e a Ferencváros ellen használni az új stadiont - arra a válasz ismételten csak lóg a levegőben. Az ok: egyszerűen nincs olyan klubvezető, építtető, ideiglenes üzemeltető, aki egy konkrét válasszal megtisztelne minket.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés