Hatalmasat ment az Egis Körmend Bulgáriában

Pedig volt, hogy 18 ponttal is vezettek már a házigazdák.
 
 

Hatalmasat ment az Egis Körmend Bulgáriában

Pedig volt, hogy 18 ponttal is vezettek már a házigazdák.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hatalmasat ment az Egis Körmend Bulgáriában

Pedig volt, hogy 18 ponttal is vezettek már a házigazdák.

Tetemes hátrányba került az Egis Körmend az első félidőben, de egy nagy hajrával és Davis büntetőivel végül megnyerte a meccset.

7-0-s futással kezdett a bolgár BC Balkan, Touyo zsákolása jelentette az első körmendi pontokat. Az MTE is kezdte felvenni a találkozó ritmusát, olyannyira, hogy Wright duplája után már náluk volt az előny (7-8), innentől viszont a hazaiak irányították a játékot. Kesar kosaraival 18-13-ra lépett meg csapata, és bár próbáltak zárkózni Ferenczék, de nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz a negyed végére (24-19).

8-0-val kezdte a második etapot a Balkan (32-19), a magyar csapat majd’ három percig kosárképtelen volt. Fanning büntetőivel megtört a csend, majd Ferencz volt eredményes kintről, de a védekezéssel volt gondja a Körmendnek, nem is kevés. A támadás is akadozott, sokat kapkodtak Gasper Potocnik tanítványai, amit a bolgárok jól használtak ki. Ivanov 2+1-es akciója után tizenöt (46-31), Brooks pontjai után pedig már tizennyolc is volt a differencia a két együttes között (51-33). Bár Wright büntetői révén faragott hátrányán a Körmend, így is tetemes hátrányuk volt a nagyszünetben (51-35).

Wirght hármasa nyitotta a második félidőt (51-38), de a Balkant ez nem zavarta meg, Washington kosara után újfent tizennyolc volt közte (58-40). Elkezdte a felzárkózást a Körmend, látszott rajtuk a félidei „fejmosás”, sokkal koncentráltabbak voltak Davisék. Előbb Fanning, majd Csorvási talált be, tízen belülre zárkózott a magyar csapat (60-51). Ferencz Csaba hatalmasat játszott, két triplát is elsüllyesztett a játékrész végéhez közeledve, kulcsszerepe volt abban, hogy a botevgradi-fór hétre csökkent (67-60).

Jobban kezdte a záró etapot a Balkan, 4:40-nel a vége előtt még 75-66-ra vezettek. Nem örülhettek azonban sokáig, hiszen Fanning és Hollins is betaláltak a triplavonalon túlról, már csak három pont volt Ferenczék hátránya (75-72). Hollins nagyon elkapta a fonalat, faulttal együtt is bevágott egy hármast, a plusz büntetőt sem rontotta el, hosszú idő után először vezetett a Körmend (75-76). Hol az egyik, hol a másik félnél volt az előny, így haladtunk egészen 80-80-ig, ekkor Brooks köszönt be távolról. Ferencz duplája célba ért, majd egy jó védekezés után Davist faultolták, mehetett büntetőzni az amerikai. Mindkettőt a helyére küldte, de volt még hét másodperce megnyerni a meccset a hazaiaknak. Előbb Brooks, majd Washingotn kísérlete jött le a gyűrűről, így tehát óriásit fordítva nyert a Körmend 84-83-ra.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés