Havazással és viharos széllel támad le bennünket a hétvége

Élvezzük ki a napsütést, amíg még lehet!
 
 

Havazással és viharos széllel támad le bennünket a hétvége

Élvezzük ki a napsütést, amíg még lehet!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Havazással és viharos széllel támad le bennünket a hétvége

Élvezzük ki a napsütést, amíg még lehet!

Pénteken az ország nagy részén kezdetben sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb északkeleten néhol maradhat meg tartósan a köd. A déli órákban északnyugat felől fokozatosan mindenütt beborul az ég. Egyre többfelé ered el az eső, majd estétől a Dunántúlon néhol havas eső, hó váltja az esőt. A déli, délnyugati szél egyre több helyen megerősödik, a Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Estétől ugyanakkor egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél. A csúcshőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de a tartósan borult helyeken mindössze 3, 7 fokig melegszik fel a levegő. Késő estére 1 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Napközben az Észak-Dunántúlon már nem lesz csapadék, másutt azonban sokfelé igen: egyre többfelé váltja havazás, havas eső az esőt, de a keleti határvidéken végig eső valószínű. Az északi, északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul, a Tiszántúlon reggel, délelőtt áll be a maximum.

Vasárnap a Dunántúlon túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül. Keleten is csökken a felhőzet, és a déli órákra ott is mindenütt megszűnik a havazás. A nyugati, majd a délire forduló szelet is erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

(Forrás: MET.hu)

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés