Hihetetlenül jól játszott a körmendi Ferencz Csaba, mégis kikaptunk a spanyoloktól Kolozsváron

Hanga nélkül is tisztességgel helytálltunk az Eb-címvédővel szemben.
 
 

Hihetetlenül jól játszott a körmendi Ferencz Csaba, mégis kikaptunk a spanyoloktól Kolozsváron

Hanga nélkül is tisztességgel helytálltunk az Eb-címvédővel szemben.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hihetetlenül jól játszott a körmendi Ferencz Csaba, mégis kikaptunk a spanyoloktól Kolozsváron

Hanga nélkül is tisztességgel helytálltunk az Eb-címvédővel szemben.

A sérüléssel bajlódó Hanga Ádám elvégezte ugyan a bemelegítést, de nem lépett pályára a spanyolok elleni, utolsó csoportmérkőzésünkön. A himnuszok után a két válogatott összeállt egy csoportképre a félkörben, ahogy azt tegnap Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány is ígérte. A szurkolók pedig rákezdtek a „Szép volt fiúk!” és az „Isztambul! Isztambul!” rigmusokra.

San Emeterio alig hat másodperc után megszerezte a vezetést a spanyoloknak, amire Rosco Allen triplával válaszolt. Három és fél perc után aztán már 3-13 volt az állás. Állandósult is a tízpontos különbség, eljutottunk dobóhelyzetekig, csak éppen szinte semmi nem ment be… Az első negyed végén 10-22 állt az eredményjelzőn. Pau Gasollal nem bírtunk, egymaga tíz pontot dobott.

Rodriguez kosarával folytatódott a meccs, bár a különbségen nem tudtunk faragni, a magyar válogatott egyáltalán nem volt megilletődve, többször is szemre is tetszetős akciókat vezetett. A védekezést egyik csapat sem vitte túlzásba. Ferencz keze nagyon sült, négy triplát is bevágott a második negyedben. A félidei 29-41-es állás Perl középtávolijával zárult, a második etapot lehoztuk döntetlenre. Paul Gasol már a félidei pontjai alapján lehagyta Tony Parkert, és ő lett minden idők legeredményesebb játékosa az Európa-bajnokságok történetében. Hatalmas tapsot kapott a legenda a szünetben.

Testvére, Marc Gasol állhatott oda a vonalra a fordulás után, sikeresen, majd Vojvoda tett fel egy labdát alley oopra Kellernek. Ez annyira szép volt, hogy a spanyolok is megirigyelték: a kontrából Rubio és Pau Gasol is összehozott egy hasonlót. A 17. percben Marc Gasol büntetőivel húsz pontra nőtt a különbség (35-55). Meghajtottuk a hajrát, Scariolo kétségbe is esett, és az utolsó percben, 46-57-nél időt kért. Rodriguez még bevágott egy trojkát, így tizennégy pontos hátrányból vártuk a záró felvonást.

Ruják is megszerezte első kosarát, távolról köszönt be a paksi irányító, Vojvoda triplájával pedig tízen belülre kerültünk (52-60). Sőt, Ferencz ötödik triplája után Scariolo majdnem infarktust kapott, 9-0-s szériát futottunk (55-60). A győzelemre azonban már nem volt esélyünk, mert a spanyolok, amikor kellett, megrázták magukat. Nehéz szavakat találni a magyar válogatott teljesítményére, mert igaz ugyan, hogy Európa legerősebb válogatottja ma nem adott ki magából mindent, de legjobbunk nélkül is abszolút helytálltunk. Megmutattuk, miért is vagyunk ott a kontinenstornán, és miért is leszünk ott Isztambulban.

Csak a ma esti Lettország-Törökország mérkőzésen dől el, ki lesz a mieink ellenfele vasárnap a nyolc közé jutásért. Lett győzelem esetén Szerbia, török sikernél Oroszország vár ránk Isztambulban.

A kosárlabda Európa-bajnokság legfrissebb híreit, ide kattintva olvashatja.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés