A holland MÁV vezérigazgatója kikötözte magát egy szélmalom lapátjára

 
 

A holland MÁV vezérigazgatója kikötözte magát egy szélmalom lapátjára

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A holland MÁV vezérigazgatója kikötözte magát egy szélmalom lapátjára

Hollandiáról jellemzően három emblematikus dolog jut az ember eszébe: a tulipán, a fapapucs és a szélenergia. (Esetleg még az, hogy boltban lehet vásárolni marihuánát a fondorlatos cigarettához.)

Így már nem is annyira meglepő, hogy az ország bejelentette: idén januártól kizárólag a szélből nyert energia hajtja meg elektromos vasúti szerelvényeiket. Ez már önmagában is elképesztő, még elképesztőbbé csak az teszi, hogy eredetileg 2018-ra akarták elérni a száz százalékot, de olyan jól haladtak az ütemezéssel, hogy már most, egy évvel korábban megtörténhetett az átállás. Mintha kicsit fordítva működnének a dolgok, mint Magyarországon.

Na és mindezt hogyan ünnepelte meg Roger van Boxtel, a holland állami vasúttársaság vezetője? Felköttette magát egy klasszikus szélmalomra, hogy onnan örüljön. Hatalmas forma!

Mindeközben Magyarországon

Juttassuk eszünkbe, hogy ugyanekkor mi van itthon szélenergia-fronton: tavaly decemberben teljesen vicces indokokra hivatkozva (a szélerőművek teljesítménye függ az aktuális időjárástól, az ingadozást pedig más erőművekkel kell kiegyenlíteni) megszavazta az Országgyűlés az előterjesztést, ami brutálisan megszigorítja, sőt, Áder János szerint egyenesen ellehetetleníti a szélerőművek telepítését.

Jaj, esetleg nem Paks kettő és az azzal kapcsolatban kötött homályos Putyin-paktum miatt kellett ennyire hirtelen alávágni az ügynek, miközben az egész világ tudja, hogy hosszú távon nem az elavult atomerőművek, hanem a megújuló energiaforrások tesznek jót a társadalmaknak és a környezetnek egyaránt? Nincs több kérdésünk, bíró úr.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés